Hlavní obsah

Jsme v krizi, dostat se z ní bude těžší a těžší, upozornil liberecký Tupta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Karviné cestovali fotbalisté Liberce s jasným cílem. Zvítězit a zastavit čtyřzápasovou sérii nezdarů, která začala porážkou v Olomouci (0:2), doma se Spartou (0:2) a remízami v Jablonci (1:1) a doma s Teplicemi (3:3). Úkol splnit nedokázali, prohráli a navíc od ligového nováčka inkasovali pět gólů (2:5). Nejvíce v sezoně.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Lubomír Tupta z Liberce a David Moses z Karviné

Článek

„Dostali jsme další ránu, hráli jsme pomalu, dovolovali jsme domácím díky lehkovážnosti a nedůslednosti lehce střílet góly. Na první jsme ještě zareagovali dobře, v půli nám vyšla střídání a byli jsme blízko i vyrovnání na 3:3. Ale nedokážeme dát finální přihrávku, v tom byli domácí jasně lepší. Iván dal krásný adresný centr před čtvrtým gólem a ten pátý, to už byl zmar a ukázka toho, v jakém rozpoložení naše obrana byla,“ hodnotil výprask v Karviné trenér Liberce Luboš Kozel.

Po pátém zápase bez vítězství se Severočeši v tabulce sesunuli mimo první desítku. „Chtěli jsme to zlomit. Věděli jsme, že to nebude jednoduché, protože v Karviné se změnil trenér a to je vždy pro tým nějaký impulz. Jsme možná techničtější mužstvo, ale domácím jsme se nedokázali vyrovnat v nasazení. Kdybychom to nahradili kvalitou, mohl být výsledek jiný, místo toho jsme ale zase ztratili. Podle čísel to bylo vyrovnané utkání, měli jsme jen o jednu přímou střelu na branku méně, ale efektivita byla jasně straně domácích,“ pokračoval Kozel.

Liberecké naděje drželi svými góly v prvním poločase obránce Jan Mikula, jenž po rohu srovnal na 1:1 a v úvodní minutě druhého poločasu Ľubomír Tupta, jenž chytrou střelou mezi nohy nachytal v nedbalkách domácího brankáře Dominika Holce a snížil na 2:3.

„Jinam jsem to nemohl dávat. Dal jsem míč prudce mezi nohy, to je jediná šance z takového úhlu. Jsem rád, že to padlo, ale mrzí mě, že gól k ničemu nepomohl,“ popisoval slovenský fotbalista, jenž po zápase od krajana Holce dostal za „jesličky“ vyčiněno. „Říkal mi, že když chytal ještě za Spartu, tak jsem proti němu zkoušel to samé. Tehdy mi to ale chytil. Teď jsem mu to dal, takže v tomto to máme 1:1,“ pousmál se Tupta.

Liberečtí se po jeho brzkém gólu nadechli, domácí ale zvrat nedopustili. „Tři góly jsme dostali už s Teplicemi a řekli jsme si, že jich tolik nemůžeme dostávat. A z Karviné si jich odvážíme pět. Jsme v krizi, určitě. Chtěli jsme to zlomit, protože nás teď čekají tři velmi těžké zápasy (doma se Slavií a s Plzni a v Uherském Hradišti). Bude to těžší a těžší, musíme se semknout, hrát jeden za druhého a dostat se z této blbé situace,“ zdůraznil Tupta.

Reklama

Související témata: