Hlavní obsah

Kapitán Zbrojovky je hráčem měsíce, mezi trenéry opět uspěl Bílek

Hráčem měsíce října v první fotbalové lize se stal brněnský útočník Jakub Řezníček. Kapitán Zbrojovky ovládl anketu podruhé v kariéře. Mezi trenéry uspěl popáté v řadě plzeňský Michal Bílek. Výsledky zveřejnila Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Jakub Řezníček z Brna.

Článek

Třiačtyřicetiletý Řezníček navázal na triumf z června 2020, kdy ještě působil v Teplicích. Ocenění si tentokrát zasloužil šesti góly v pěti ligových utkáních, kterými pomohl Brnu ke třem výhrám a posunu na páté místo. Zkušený útočník zazářil především hattrickem při vítězství 3:1 nad Pardubicemi a s deseti trefami vede tabulku střelců.

Řezníček v hlasování fanoušků předstihl Romana Květa z pražských Bohemians a plzeňského Tomáše Chorého, jenž triumfoval v září.

Plzeň v říjnu utrpěla tři porážky v Lize mistrů i šokující vyřazení z domácího poháru s třetiligovým Hlučínem, v lize ale ztratila v pěti duelech pouze za remízu s Bohemians. Bílkovi svěřenci neprohráli v nejvyšší soutěži od loňského října a rekordní klubovou sérii protáhli už na 35 zápasů.

Bývalý reprezentační trenér uspěl v anketě před koučem Hradce Králové Miroslavem Koubkem a Jindřichem Trpišovským ze Slavie.

Reklama