Hlavní obsah

Karviná mění trenéra. Tým po odvolaném Jarábkovi převzali trenéři třetiligové rezervy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Druhá mise slovenského trenéra Juraje Jarábka u týmu Karviné je u konce. Od posledního týmu Fortuna ligy byl odvolán po porážce v Liberci 0:1, která byla jedenáctým zápasem slezského týmu v řadě bez vítězství.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Juraj Jarábek byl odvolán z Karviné

Článek

„Z angažmá v Černé Hoře jsem přišel s tím, že chci Karviné pomoct. Vím, že je to výsledkově momentálně špatné a uvidíme, co udělá vedení. Věřím, že mám mužstvu co dát. Boj o záchranu je prostě těžký,“ říkal po utkání na severu Čech Jarábek, který vedl Karvinou necelý půlrok. Společně s ním končí i asistent Branislav Mráz, ostatní členové realizačního týmu zůstali.

Do veledůležitého sobotního utkání proti předposledním Českým Budějovicím (od 15 hodin) povedou karvinské fotbalisty trenéři třetiligové rezervy Marek Bielan a Radim Grussmann. Bielan se na prvoligovou lavičku Karviné vrací, protože dělal asistenta v minulosti jak Jarábkovi, tak také Františku Strakovi či Tomáš Hejduškovi. Syn Aloise Grussmanna Radim bude působit u prvoligového týmu poprvé.

Jarábek se do Karviné vrátil loni v září po dvou a půl letech, tým přebíral na předposlední pozici od Tomáše Hejduška. „Je to, jako bych se vracel po týdenní dovolené. Tím, že to tu velmi dobře znám, je to, jako bych se vracel domů,“ usmíval se po prvním tréninku trenér, jenž kvůli angažmá v Česku předčasně ukončil angažmá v černohorském týmu Dečič Tuzi.

V této sezoně vedl Jarábek Karvinou v patnácti utkáních a získal dvanáct bodů. Z toho devět v prvních čtyřech zápasech. Doma Karviná porazila Liberec (5:2) a Hradec Králové (1:0) a poté nečekaně triumfovala v Plzni (0:1). Další vítězství už ale ligový nováček pod vedením 61letého rodáka z Trnavy nepřidal a získal jen tři body za tři nerozhodné výsledky.

Slovenský trenér už v Karviné působil od listopadu 2019 do března 2021 a za šestnáct měsíců ve funkci odkoučoval v české nejvyšší soutěži 39 utkání s bilancí devíti vítězství, čtrnácti remíz a šestnácti porážek. Odvolán byl na jaře roku 2021, kdy tým z deseti utkání vyhrál jediné nad poslední Opavou.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.