Hlavní obsah

Kaščák a Hubník putují z Olomouce na půl roku do Lucku

Fotbalisté Olomouce přišli týden před začátkem prvoligového jara o dva hráče základní sestavy: kapitán Marek Kaščák s útočníkem Michalem Hubníkem budou na jaře hostovat ve Volyni Luck. S druholigovým ukrajinským klubem podle manažera Milana Martinoviče podepsali půlroční smlouvu s opcí.

Článek

Dvojice zkušených fotbalistů teprve dnes za pátým týmem druhé ukrajinské ligy odletěla na soustředění do Turecka. Tam však došlo k rychlé dohodě a uzavření smluv.

"Jedná se o kontrakty na půl roku plus opci na případný přestup. Volyň je po podzimu těsně za postupovým druhým místem, na jaře se chce poprat o návrat do ukrajinské ligy," řekl ČTK Martinovič.

Pro Hubníka i Kaščáka je to první angažmá mimo bývalou federaci. Slovenský defenzivní záložník Kaščák měl už během zimní pauzy nakročeno do Něftči Baku, stejně jako nyní odjel za ázerbájdžánským klubem na kemp do Turecka, ale až na místě z dohody sešlo.

Olomoucký kouč Zdeněk Psotka tak sedm dnů před jarním ligovým startem řeší nepříjemný problém. Ze sestavy mu vypadli dva zkušení hráči. Třebaže herní systém mužstva na jejich případný odchod během zimní přestávky připravoval, pro devátý tým podzimní části je to citelná ztráta.

Reklama

Související témata: