Hlavní obsah

Kemp Sparty pomalu končí, Zelenému se do zimy nechce. Asistent chválí Laciho i rychlého mladíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desetidenní kemp v letním podnebí končí, fotbalovou Spartu čeká v úterý večer návrat do české zimní reality. Zatímco ve španělské Marbelle má být stále slunce a kolem 15 stupňů Celsia a víc, Praha hlásí mráz. Není tak divu, že někomu se zpět do domoviny nechce.

Foto: @ACSparta_CZ, Twitter

Hráči fotbalové Sparty na tréninku v rámci soustředění ve španelské Marbelle.

Článek

Marbella (Od našeho zpravodaje) - „Lepší než trénovat v Česku, i když tam asi také není úplně špatné počasí. Ale pokud máte 20 stupňů a hlavně můžete každý den hrát na přírodní trávě, je to daleko lepší než se plácat na umělé. Bude to asi nepříjemný návrat, teploty mají padat, radši bych zůstal tady," říká s úsměvem obránce Letenských Jaroslav Zelený.

Soustředění se líbilo i novému dánskému asistentovi Larsu Friisovi, jenž se k týmu připojil v průběhu prosince. „Dobrý kemp, pracovali jsme na defenzivě i ofenzivě. Ale nejsme v cíli, máme před sebou ještě dva týdny, abychom byli dostatečně připraveni na první zápas jara. Ale jo, bylo to dobré," hodnotí Friis a vyhlíží start ligy v sobotu 28. ledna na půdě Olomouce.

Tréninkové prostředí fotbalové Sparty v MarbelleVideo: Jiří Lizec, Sport.cz

Nejen on se sžíval s novým prostředím, do Sparty přišli v posledních týdnech čtyři zahraniční hráči. „Jedna věc je, co jsme dělali na hřišti, ale pak také mimo něj. Stmelili jsme se, což je důležitá součást soustředění," podotýká pravá ruka hlavního kouče Briana Priskeho.

Jednou z nových akvizic je Albánec Qazim Laci. Do Španělska dorazil vinou nemoci později, ve čtvrtek proti Stuttgartu ještě nenastoupil, první minuty si tak připsal v pondělím přátelském klání se Salcburkem, které Sparta prohrála 1:2.

Šestadvacetiletý středopolař naskočil v 65. minutě. „Bylo hezké vidět ho poprvé na hřišti. Víme, že je opravdu dobrý. Musíme vzít v potaz, že během přípravy na nějakou dobu vypadl. Musí pracovat na své kondici, pak bude určitě platný," hodnotí Laciho vystoupení Friis.

Velmi dobře se v obou duelech prezentovali mladíci. Vytáhlý 19letý stoper Patrik Vydra zvládal minimálně obstojně souboje i rozehrávku, 21letý Slovák Adam Goljan pak na pozici levého křídelního obránce trápil hráče Salcburku svými sprintovými náběhy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Adam Goljan (@goljanadam)

Ke Goljanovi se vyjádřil i Friis: „Odvádí skvělou práci, i když nenastoupil na svém obvyklém postu. Viděli jsme však, jak se dokáže snadno přizpůsobit. Je rychlý, má kvalitní centry, opravdu dobrý hráč a slibuji, že bude ještě lepší."

Reklama