Hlavní obsah

Klokan do Plzně nejde, jednání ukončena. Hůlka si půl roku nezahraje

Hned ve druhém ligovém kole na sebe narazí. Fotbalisté Bohemians 1905 budou 1. srpna hostit Plzeň. Zdálo se, že s jedním čerstvým přeběhlíkem na každé straně. Jenže zatímco Jan Kovařík z Viktorie do Ďolíčku přestoupil, odchod Jana Vodháněla v opačném gardu uvízl na mrtvém bodě. Klokani se záložníkem, který si hledá nové angažmá, nicméně nepočítají.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Vodháněl z Bohemians do Plzně neodešel.

Článek

Hledali posily na oba kraje hřiště, kde měli kádrovou nouzi. Klokani pak s kvartetem Jan Kovařík (Plzeň), Jan Chramosta (Jablonec), Jakub Fulnek (Mladá Boleslav) a Martin Nový (Příbram) získali také velkou zkušenost.

„Spolu s nimi přišlo více jak 800 ligových startů a přes 100 ligových gólů. Věřím, že právě oni mužstvo zkvalitní,“ pochvaluje si sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Kádr opustili hráči po vypršení smlouvy či hostování, Antonín Vaníček zamířil na hostování do Jablonce. Naopak Jan Vodháněl aspoň na papíru v Ďolíčku ještě zůstává.

„Situace kolem něj je pořád stejná. Hledá si angažmá a začátkem května nám oznámil, že si ho našel, že chce do Viktorie Plzeň. Jednání probíhala. Je hezké, že se s Viktorkou dohodl hráč, ale nedohodly se mezi sebou kluby. Jednání bylo tak deset dnů zpátky ukončeno, zůstává u nás,“ líčí Držmíšek.

„Vzhledem k jeho postoji se ovšem s Vodhánělem moc počítat nedá,“ dodává trenér Luděk Klusáček.

Klokani do nového ročníku vyrukují po třech sezonách v klasických staronových dresech se svislými pruhy.

Kouče trápí početná marodka. „Jindřišek a Keita se po zraněních staršího data teprve zapojují, během léta přibyli další. O Lukáše Hůlku jsme v Rakousku bohužel přišli na půl roku. Má přetržené křížové vazy, což nejsou příjemné věci. Třeba Nového jsme ještě ani nevyzkoušeli,“ kaboní se Klusáček.

Reklama

Související témata: