Hlavní obsah

Klokani píšou klubovou historii. Sní o udržení neporazitelnosti až do konce ligy

Praha

Už jedenáct zápasů v řade nenašli fotbalisté Bohemians 1905 v tuzemské nejvyšší soutěži přemožitele. Naposledy v sobotu doma skolili Liberec (3:0) a překonali tak klubový rekord v neporazitelnosti v historii samostatné české ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Pulkrab z Bohemians a Jakub Jugas ze Slovanu Liberec.

Článek

„Je to velice příjemné. Vysoký triumf nad Libercem byl odměnou pro hráče i fanoušky, kteří po dlouhé době, byť v omezeném množství, mohli na stadion," liboval si Luděk Klusáček, trenér Bohemians. „Je skvělé, jak se nám doma daří. A vzhledem k tomu, že jsme zvládli zápasy s Libercem či Slavií, chceme se pokusit sérii ještě natáhnout a udržet neporazitelnost až do konce ligového ročníku," plánoval Matěj Pulkrab, útočník Klokanů, který proměněnou penaltou položil základ k triumfu nad Libercem.

Bohemians nyní nastoupí k utkání na půdě Slovácka, následně hostí Spartu a ligu zakončí v Mladé Boleslavi. „Neřešili jsme to nijak zásadně. Ale pokud by se skutečně povedlo dohrát bez prohry ligu, šlo by o parádní bonus," přemítal Klusáček.

„Je to velká motivace. Jasně, jde o tři velice těžké zápasy. Ale výkon proti Liberci by nás mohl nakopnout," dumal Pulkrab vědom si faktu, že Klokani v sobotu Severočechy předčili nejen herně, ale zejména z pohledu efektivity.

„V ofenzivě máme obrovskou sílu a kvalitu, což je obrovská výhoda. Konečně toho více využíváme. Dlouho jsme se s tím sžívali. Kluci nebyli zvyklí hrát na dva útočníky, typově podobné. Teď si zvykli a vše se nám vrací," lebedil si Klusáček.

Pulkrab, který obstaral úvodní gól duelu s Libercem, má nyní na kontě během sezony pět tref. O jeden zásah zpět jsou Necid, jenž proti Liberci rovněž skóroval, a Puškáč. „Je super, když se prosadí oba útočníci, zejména proti klubu s druhou nejlepší obranou v lize," chválil Kluskáček střelce Klokanů.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fotbalisté Bohemians se radují z branky Tomáše Necida v utkání 31. kola Fortuna ligy proti Liberci.

„Já přitom nehrál zrovna nejlépe. I proto jsem nijak neslavil gól z penalty, nikoliv kvůli minulosti v Liberci," usmál se Pulkrab.

Pomyslný boj o nejlepšího kanonýra v rámci klubu nijak neřeší. „Myslím, že je hlavní, když ofenziva nestojí na jednom hráči. Upřímně jsem od sebe čekal více branek. Ale je to dáno i počtem minut na trávníku, kterých není tolik," vysvětloval Pulkrab, který netuší, kam jej osud zavane po angažmá u Klokanů. „V létě se budu hlásit ve Spartě, které patřím. A bude záležet na vývoji situace," pokrčil rameny.

Reklama