Hlavní obsah

Klokani v ohrožení? Generální partner Bohemians 1905 má potíže

Generální partner fotbalového klubu Bohemians Praha 1905 je v problémech a shání investora. Informovaly o tom Hospodářské noviny. Zatím není jasné, zda aktuální krize energetického holdingu Malina, který je generálním partnerem vršovického klubu od minulého roku, bude mít dopad i na momentálně čtvrtý tým fotbalové ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Krch z Bohemians

Článek

„Vedení klubu se k záležitosti zatím veřejně vyjadřovat nebude," zopakoval ředitel komunikace Bohemians Petr Koukal větu, kterou uvedl dříve pro ČTK. Na dotaz, zda vše v klubu běží, jak má, reagoval následovně: „Momentálně opravdu nemám další informace, které bych k celé věci mohl poskytnout."

Malina Group se stala generálním partnerem vršovického klubu v červenci a společně s firmou Barvy a laky Hostivař je největším sponzorem Klokanů. Podle loňského vyjádření ředitele Bohemians Darka Jakubowicze měl už druhý rok tříleté spolupráce přinést do pokladny klubu osmimístnou částku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians diskutují s rozhodčím Tomášem Klímou během utkání 14. kola Fortuna ligy.

Významný tuzemský dodavatel domácí střešní fotovoltaiky je ale momentálně v problémech. Podle Hospodářských novin je hlavním důvodem to, že si společnost Malina nabrala mnohem více zakázek, než byla schopna vyřídit. Ve firmě nefunguje klientská linka, sídlo v centru Prahy je takřka opuštěné a v holdingu skončila část vedení.

Člen představenstva firmy Jan Urban ujistil, že firma nadále funguje a postupně všechny závazky vůči klientům splní. Nové zákazníky ale nepřijímá a musela sáhnout i k přesunu některých zaměstnanců. Malina není podle Urbana na prodej, holding ale jedná o vstupu nových investorů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.