Hlavní obsah

Hr. Králové - Bohemians 0:2Klokani zdolali po dlouhých letech Hradec a posunuli se na čtvrté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Hůlka 0 : 1
41. Drchal 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians Praha 1905 zvítězili v 18. kole první ligy 2:0 nad Hradcem Králové a dostali se na čtvrté místo tabulky. Duel v mladoboleslavské Lokotrans Areně, kde hrají Východočeši během výstavby svého stadionu domácí utkání, rozhodly branky Lukáše Hůlky ze sedmé minuty a Václava Drchala ze 41. minuty. V úvodu druhé půle byl vyloučen hostující Daniel Köstl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Lukáš Hůlka z Bohemians a Matěj Ryneš z Hradce Králové.

Článek

Klokani oplatili soupeři srpnovou domácí porážku 1:2 a v lize ho zdolali po více než 12 letech a devíti zápasech. Hradec Králové vyšel doma bodově naprázdno potřetí za sebou a propadl se na šestou příčku.

Královéhradecký kouč Miroslav Koubek vsadil na stejnou základní sestavu jako před týdnem při překvapivém vítězství 2:1 na půdě mistrovské Plzně. Na hřiště tak vyběhl ke svému stému ligovému startu kapitán Kodeš. Na druhé straně dal trenér Veselý od začátku příležitost útočníku Puškáčovi, jenž jako střídající hráč rozhodl dvěma trefami duel s Teplicemi.

Bohemians vstoupili do utkání o poznání aktivněji a v úvodní dvacetiminutovce dominovali. Už v sedmé minutě otevřel skóre Hůlka, ke kterému se ve vápně snesl odražený míč a kapitán Pražanů ho poslal z voleje do sítě. Šestadvacetiletý stoper se trefil podruhé v ligovém ročníku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Adam Jánoš z Bohemians a Filip Novotný z Hradce Králové.

O chvíli později se řítil sám na Reichla útočník Drchal, druhým dotykem si ale míč ukopl a k zakončení se nedostal. Hradec hrozil pouze ze vzduchu, Jedlička ale vychytal jak Gabriela, tak i na konci poločasu Leiblovu hlavičku z bezprostřední blízkosti.

To už hosté vedli o dvě branky po krásné akci, kterou odstartoval Hůlka "jeslemi" Matěji Koubkovi. Po následném centru Reichl dvakrát zasáhl, proti další Drchalově dorážce už byl ale bezmocný. Kmenový hráč Sparty si připsal třetí ligový gól v sezoně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Lukáš Hůlka z Bohemians.

Zápas se zdramatizoval ve 49. minutě, kdy Köstl po nesmyslném zákroku na útočné polovině dostal druhou žlutou kartu a Bohemians dohrávali v oslabení. "Votroci" okamžitě převzali aktivitu. Tu mohl korunovat odchovanec vršovického celku Koubek, jehož dvakrát ve stoprocentních šancích tváří v tvář vychytal fantastickými zákroky Jedlička.

Bohemians prohráli na hřištích soupeřů poslední dva zápasy a v obou případech inkasovali čtyřikrát, dnes ale Jedlička udržel neprůstřelnost v zelenobílém dresu. Host z plzeňské Viktorie přidal další skvělý zákrok čtvrthodinu před koncem při Dvořákově hlavičce a další šance už si domácí navzdory převaze nevytvořili.

18. kolo první fotbalové ligy (hráno v Mladé Boleslavi):
FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:2)
Branky: 7. Hůlka, 41. Drchal. Rozhodčí: Černý - Volf, Pospíšil - Batík (video). ČK: 49. Köstl. ŽK: Dvořák, Čihák - Jedlička, Jánoš. Diváci: 1039.
Hradec Králové: Reichl - Klíma (63. Trusa), Čech (46. Čihák), Leibl - Gabriel, Smrž, Kodeš (63. Dvořák), Novotný - Pudhorocký (46. Rada) - Ryneš, Matěj Koubek. Trenér: Miroslav Koubek.
Bohemians: Jedlička - Hůlka, Petrák, Vondra - Köstl, Jánoš (85. Kadlec), Čermák, Kovařík (55. Dostál) - Drchal (69. Matoušek), Prekop (85. Mužík) - Puškáč (55. Jindřišek). Trenér: Veselý.

Reklama