Hlavní obsah

Klukům docházela síla. Bod proti Slovácku je dobrý, přiznal kapitán Karviné Papadopulos

Čtvrtým gólem v sezoně vrátil Michal Papadopulos Karvinou do ligového dění. V 11. minutě přizvedl centr Antonína Křapky a rozvlnil síť za překvapeným brankářem Slovácka Filipem Nguyenem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Papadopulos z Karviné na archivním snímku

Článek

„Šťastný gól, chtěl jsem hlavně trefit branku. Kdysi jsem v Polsku podobný gól už dal," usmíval se Papadopulos. Druhý gól dala Karviná v závěru, Brazilec Marco Túlio jím srovnával na konečných 2:2.

Karviná nevyhrála dvanácté ligové utkání v řadě, bod ze souboje s třetím Slováckem po vynucené covidové pauze ale její hráči i trenér Bohumil Páník brali. „První poločas z naší strany nebyl dobrý, hořeli jsme především na stranách a soupeř nám tam posílal nebezpečné centry. Ve druhém jsme se zlepšili, nicméně remíza je pro nás šťastná a musíme být za ten bod rádi," popisoval Papadopulos.

Karvinský kapitán ocenil, že jeho tým se po ztrátě vedení v prvním poločase, ani po druhém gólu Slovácka v 56. minutě nepoložil. „Chtěli jsme samozřejmě konečně vyhrát. Ten bod je pro nás ale opravdu dobrý, protože ještě nedávno jsme podobné zápasy nezvládali."

Fyzička? Riziko tam bylo

Část hráčů Karviné prodělalo v minulých týdnech covid a nemohla naplno trénovat. Hrozilo, že tým odejde fyzicky? „To riziko tam bylo a bylo i znát, že klukům síla docházela," přiznal Papadopulos, který byl jako jeden z mála při testování negativní.

„Nicméně tréninky nebyly, takže jsem se musel připravovat sám. Ta dvoutýdenní pauza byla v zápase znát, ale ten vyrovnávací gól do nás vlil úplně novou energii. V závěru mi připadalo, že s remízou není nikdo spokojený a zvítězit chtěly oba týmy," zdůraznil kapitán Karviné, která se remízou se Slováckem odlepila z posledního místa a díky skóre poskočila před Teplice.

„Popravdě tabulku moc nesleduju. Pro mě je důležité se soustředit na naše zápasy. Horší už to ani být nemohlo. Ale nemůžeme to položit. Musíme to zkoušet i když všechno jde proti nám," přemítal útočník.

„Když uděláme nějaké body, můžeme po zimě trochu rekapitulovat. Teď máme dva odložené zápasy (doma s Baníkem 24. 11. a na Bohemians 1905 1. 12.), musíme začít sbírat body a nejlépe už nějaké utkání i vyhrát," dodal Papadopulos.

Reklama

Související témata: