Hlavní obsah

Kometa Lingr a trenér smělého nováčka ovládli ligovou anketu za březen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalista týmu z absolutní špičky a kouč sympaticky hrajícího nováčka. Hráčem měsíce Fortuna ligy za březen byl zvolen slávistický záložník Ondřej Lingr, mezi trenéry pak uspěl Miroslav Koubek z Hradce Králové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Lingr se raduje z branky.

Článek

Úžasná sezona, ligová kometa už vystoupala až do reprezentace. Havířovský rodák Ondřej Lingr rozhodl jak pražské derby se Spartou, tak o čtrnáct dní později zápas s Českými Budějovicemi.

Někdejší hráč Baníku Ostrava a Karviné přidal v březnu jedenáctý a dvanáctý gól v sezoně, čímž si upevnil pozici aktuálně nejlepšího střelce Slavie. V tabulce kanonýrů figuruje těsně za vedoucím Ladislavem Almásim z Baníku. Dobrá forma mu vynesla i pozvánku do národního týmu.

I když to bylo nízko, dal jsem tam palici. Nohou bych to asi netrefil, přiznává Ondřej LingrVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

"Jsem obrovsky šťastný, splněný sen. Každý fotbalista si chce jednou navléct reprezentační dres. Nesmírně si toho vážím, šel jsem si za tím. Pomohly mi dobré výkony ve Slavii a určitě také góly, které jsem nastřílel. Nominace si strašně vážím," reagoval na první pozvánku od Jaroslava Šilhavého.

Hradec Králové ve třetím kalendářním měsíci neprohrál. Trenér Miroslav Koubek zaznamenal s Východočechy za tři kola sedm bodů. Proti zlínským ševcům navíc Votroci uťali šňůru bez výhry a před reprepauzou pronikli do elitní šestky. Zkušený Koubek, který vedl mimo jiné kluby v Německu a Číně, ovládl březnové hodnocení mezi trenéry.

"Jsme nováček, šesté místo je pro nás nečekané, hrajeme kolektivní fotbal a máme tam i zajímavé hráče, ale jsem realista, víc nám odpovídá střední skupina. Jde nám primárně o to, abychom neskončili v barážové skupině," usmívá se Koubek.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.