Hlavní obsah

Komplikace pro Budějovice. Adediran v Baníku neprošel zdravotní prohlídkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalové České Budějovice vstřebávají nečekanou ránu. Jejich útočník Quadri Adediran podle webu inFotbal.cz neprošel zdravotní prohlídkou v ostravském Baníku, takže se budou upravovat podmínky transferu. Řeší se hostování a Budějovice podle všeho dostanou méně, než plánovaly.

Foto: dynamocb.cz, Michal Bártík

Přesun nigerijského útočníka Quadriho Adedirana z Českých Budějovic do Baníku se nečekaně zkomplikoval.

Článek

Adediran do Baníku? Ve složité budějovické situaci to vypadalo jako sladký dárek. V kuloárech se mluvilo o tom, že by Dynamo za nigerijského útočníka mohlo dostat kolem pěti milionů korun plus případný podíl z dalšího přestupu.

Jenže takhle snadné to nebude. Jak upozornil inFotbal.cz, zdravotní prohlídka u Adedirana odhalila problémy s kolenem. Co to znamená? Z přestupu zatím nebude nic, v tuhle chvíli má být ve hře pouze jarní hostování s opcí. A nikoliv za pět, nýbrž jen za milion korun. S tím, že zbytek by Baník doplatil v případě uplatnění opce.

„Situaci budeme komentovat až po skončení jednání oficiální cestou,“ napsal Sport.cz budějovický mluvčí Antonín Šrajer.

Nejistota kolem Adedirana pro Dynamo znamená nečekanou komplikaci. Klub je ve složité finanční situaci a majitel Vladimír Koubek hledá nového investora. Podle informací Sport.cz měly právě peníze za Adedirana usnadnit rozhodování, zda na přelomu ledna a února vyrazit na soustředění do Turecka, nebo zůstat doma.

Klub ve středu oznámil dohodu s poradenskou firmou Footify, která by měla koordinovat příchod nových investorů. Dynamo se vzápětí stalo terčem posměchu na sociálních sítích: britská společnost byla založena teprve loni v listopadu, nemá ani vlastní webové stránky a oficiálně sídlí v obyčejné řadovce na kraji Londýna.

Reklama