Hlavní obsah

Kováč byl zděšený z koncovky Pardubic, Trpišovský nechápal chování Ousoua

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několikrát bylo Slavii v Pardubicích ouvej. Nadšení domácí otevřeli svůj nový stadion odvážným výkonem a favorita v zápase fotbalové ligy trápili. Gólman sešívaných Ondřej Kolář výborně zlikvidoval dobrou střelu Dominika Kostky a jasnou tutovku Leandra Limy, ránu Michala Hlavatého zastavila tyč. „Z naší strany měla být větší kvalita,“ vycítil slávistický trenér Jindřich Trpišovský po výhře 2:0.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický brankář Florin Nita při penaltě střílené slávistou Václavem Jurečkou neměl nárok.

Článek

Slavia se dostala do vedení v 19. minutě z penalty, kterou s přehledem proměnil Václav Jurečka. Kostka zahrál v pokutovém území rukou, když byl v souboji s Mickem van Burenem. Rozhodčí Jan Machálek nařídil penaltu poté, co se podíval na opakované záběry na videu. Rozhodl správně. „Nejdřív jsem si myslel, že penalta nebyla. Ale byla. Hloupá, nesmyslná," nevykrucoval se pardubický kouč Radoslav Kováč.

Domácí ale neodpadali, naopak ve druhém poločase Slavii hodně větrali. „Za druhý poločas toho nemám moc co vyčíst," mínil Kováč. „Ale naše zakončení? Z toho jsem zděšený," našel jasný nedostatek. „Limova šance byla dvěstěprocentní. To musí být gól," kroutil hlavou trenér Východočechů nad obří příležitostí střídajícího Brazilce, kterého v 69. minutě bravurně vychytal Kolář.

Slavii neprobralo ani trojité střídání v 55. minutě, kdy šel mimo jiné na plac Matěj Jurásek, jenž zazářil coby hráč z lavičky před týdnem proti Jablonci. „Střídali jsme proto, že jsme nechytili začátek druhého poločasu, dostávali jsme se pod tlak. Dali jsme do hry brejkové hráče jako Matěje Juráska. Ale obraz hry se nezměnil," mračil se Trpišovský.

A vyzdvihl středovou formaci domácích, kterou tvořili Michal Hlavatý, Dominik Janošek a Kamil Vacek. „Některé individuální výkony domácích byly velice dobré. Ve středu hřiště podali domácí výborné běžecké výkony, hlavně Hlavatý," chválil Trpišovský.

Navíc závěr hostům zkomplikoval stoper Aiham Ousou, jenž byl v 90. minutě vyloučen po druhé žluté kartě, kterou dostal za to, že vběhl předčasně po ošetření na hřiště. „Vůbec jsem netušil, že jsme schopní něco takového předvést. Už tam chtěl vběhnout, když byl za bránou. Byla to trochu bizarní situace, ale zároveň hrozná chyba od nás," divil se slávistický stratég tomu, co švédský obránce vymyslel a předvedl. „Závěr jsme proto měli ještě těžší," prohlásil. Až v šesté minutě v nastavení pojistil výhru vicemistra z brejku kapitán Peter Olayinka.

V příštím domácím zápase proti Brnu se otevírá místo v sestavě ve stoperské dvojici pro novice Igoha Ogbua. „Je to pravděpodobné, ale ještě uvidíme v týdnu. Máme i další varianty, budeme se rozhodovat podle toho, jak budeme hrát na Jakuba Řezníčka," předeslal Trpišovský.

Ocenil nový pardubický stadion. „Chci k němu Pardubicím pogratulovat. Zaslouží si to. Dřív jsem sem jezdil pravidelně, ale naposledy jsem tu byl asi před dvaceti lety s Xaverovem, skončilo to 2:2 a Zdeněk Houštecký dával gól, což se moc často nestávalo," vybavil si s úsměvem velitel lavičky červenobílých a připomněl tím i hráčskou kariéru jednoho ze svých asistentů. „Každopádně je super, že jsou Pardubice v lize a mají nový stadion," dodal.

Velký den, kterého se účastnil mimo jiné i předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek, pro východočeské město skončil trpkou porážkou. „Užili jsme si to, ale jsme zklamaní. Poslouchal jsem, že nemáme co ztratit, ale to není pravda, měli jsme co ztratit. Nemáme body, ale kulisa byla dobrá. Nový stadion, bomba, pecka," poznamenal Kováč.

Reklama