Hlavní obsah

Kováč se zlobí na vyloučené. Kluci fajn, jste mladí, ale zastavte to. Chyby nás stojí body!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva domácí zápasy - žádný gól, dvě červené karty, jeden bod. Fotbalové Pardubice neodstartovaly novou sezonu dobře. Po prohře s Bohemians Praha (0:1) uhrály v sobotu s Jabloncem bezbrankovou remízu. „S Bohemkou jsme měli smůlu, výkon byl velmi dobrý. Proti Jablonci jsme hráli třičtvrtě zápasu o deseti, bod bereme," prohlásil trenér Radoslav Kováč.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Pardubic Radoslav Kováč během utkání s Jabloncem.

Článek

Východočeši si představovali zcela jiný start do ligy. Vzhledem ke dvěma vyloučením ale na víc asi neměli. S Klokany šel předčasně pod sprchy záložník Jakub Matoušek, proti Jablonci byl už v prvním poločase vyloučený brankář Antonín Kinský.

„Nešlo ani o nedisciplinovanost, ale spíš o nezkušenost. Oba kluci, kteří dostali červené karty, jsou mladí. Říkám jim - pánové fajn, jste mladí, plní síly a nadšení. Ale zastavte to, chyby musíte minimalizovat, stojí nás body. Věřím, že se poučí," podotkl Kováč.

Byť remíza s Jabloncem má pro Pardubice vzhledem k dlouhému oslabení svoji cenu, ze dvou domácích utkání je bod samozřejmě málo. „Souhlasím, nejde o dobrý start. Ale takový je někdy fotbal, okolnosti byly proti nám," povzdechl si Kováč.

Jenže šance na lepší bodový zisk není příliš velká ani v příštím kole. Pardubice totiž čeká duel na půdě mistrovské Sparty. „Proč bychom nemohli uhrát na Letné dobrý výsledek? Bodově na tom nejsme ideálně, ale hra rozhodně není špatná. Potřebujeme prolomit smůlu v koncovce, potom budeme vyhrávat," prohlásil záložník Marek Icha. „Chtělo by to nějakou šmudlu, abychom se střelecky chytili," dodal Kováč.

Reklama