Hlavní obsah

Kovář stáhl roletu, Sparta zachraňuje podzim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mají vítězný listopad, od soboty do soboty posbírali během týdne devět bodů. Fotbalisté Sparty při loučení s ligovým podzimem porazili České Budějovice těsně, ale přece (1:0). „Ještě se soustředíme na pohárové utkání v Ostravě, které je pro nás nesmírně důležité,“ poukazuje trenér Brian Priske na osmifinále MOL Cupu s Baníkem.

Fortuna liga má za sebou patnáct kol, kdo nejvíce překvapil experty? Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Odložení zápasu se Slováckem a neplánovaná dvoutýdenní pauza nejspíš Letenské zachránily. Po debaklu v derby na Slavii se zdálo, že se modlí, aby marný podzim rychle skončil. Opak je pravdou. „Máme teď nějakou vlnu. Hrajeme poměrně dobře nahoru dolů. Škoda, že podzim končí, ale teď se soustředíme na Baník," líčí pro klubovou televizi Tomáš Wiesner.

Dánský kouč dokázal potlačit své trenérské ego. Před cestou do Plzně zásadně ustoupil od své filosofie, změnil taktiku a přešel na rozestavení se třemi stopery. „Náročné rozhodnutí, ale cítil jsem, že po derby musíme udělat změnu," vysvětluje Priske.

Vyplatila se. Sparta nejprve porazila Viktorii, přitom v Plzni zvítězila poprvé po 11 letech. V dohrávce rozstřílela neoblíbené Slovácko, s nímž v minulé sezoně prohrála tři ze čtyř vzájemných soutěžních utkání. Na závěr série porazila také oslabené Jihočechy, byť je s náskokem jediného gólu nechala v naději až do samého konce.

„Nejdůležitější ze všeho jsou 3 body, je ale pravda, že jsme s výhodou o hráče víc mohli udělat zápas klidnější. Neměli jsme nad hrou takovou kontrolu, jakou bychom si představovali. Na druhou stranu šlo o třetí výhru v sedmi dnech a spousta hráčů v nich odehrála velkou porci minut," hodnotí Priske po výročním duelu, v němž si Sparta v husté mlze a bílých retro dresech připomněla 129. výročí od svého založení.

„Třetí výhra, opět s nulou. Je to důležité pro Kovyho (brankáře Kováře), pro celou obranu i celý tým. Doufám, že v tom budeme pokračovat," přeje si Wiesner.

Sparta získala velmi kvalitního manažera, myslí si kouč v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Spartu posledních dnů charakterizuje také reprezentační útočník Jan Kuchta. Oč méně gólů v poslední době dává, o to více práce mužstvu odvádí.

„Kuchta je rád, že jsme vyhráli, ale taky je na sebe naštvaný. Gól nevstřelil, myslím však, že by si jej za svůj výkon zasloužil. Měl více defenzivních úkolů, v druhé půli například osobně hlídal českobudějovického Horu. Po faulu na něj byla navíc udělena červená karta a mohla se pískat penalta," poukazuje Priske.

„Gól nedal, ale takový je zkrátka fotbal. Když pracujete tak, jako pracuje Honza, věřím, že nakonec zasloužené ocenění přijde," dodává dánský kouč.

Reklama

Související témata: