Hlavní obsah

Krajčík: O titulu se na Letné asi nerozhodne

Slávista Matěj Krajčík byl na hřišti u toho, když Slavia musela překousnout první porážku po šestnácti kolech. Že to bude doma s Plzní, ale nečekal ani on. Krajčík už se těší na sobotu, kdy uplyne lhůta, ve které se hráči nesmějí vyjadřovat k výkonům rozhodčích. Slovenský záložník v závěru proti Plzni vyrovnal, jenže sudí odmával ofsajd. Krajčík na to má evidentně jiný názor.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Slávista Matěj Krajčík už ví, jaké je to dát gól v derby proti Spartě.

Článek

Po šestnácti zápasech Slavia okusila hořkost porážky. Jak se díváte na středeční duel s Plzní?

Škoda, že jsme začali hrát, až když jsme prohrávali. Potom jsme se semkli, byl to úplně jiný výkon. Tu situaci, kdy mi nebyl uznán gól, jsem viděl na videu. Nebudu k tomu nic říkat, i když bych chtěl. Přečetl jsem si v naší kabině tapetu...

Co je na té tapetě?

Že se nesmíme vyjadřovat k rozhodčímu 25 hodin po utkání. Musíme vydržet do soboty, pak se tým zase sejde a můžeme si o tom pokecat. Padesát tisíc korun pokuty je moc, to bychom dělali jenom na to.

Nedali jste ale sami hodně šancí…

Právě. Ty už jsme nedali na Slovácku. Fotbal je na góly, za hezkou hru vám nikdo body nedá. Teď nám to tam nespadlo, měli jsme i smůlu, snad to vyjde v pondělí.

Co jste říkali prohře Sparty?

Sparta mne vůbec nezajímá. Soustředím se na naše zápasy. Oni mají svoje problémy. Kdyby vyhráli, byli by o bod první. No a co? Ještě zbývá sedm kol. Pořád to máme ve svých rukách, liga je vyrovnaná. Nemá cenu počítat, co by bylo, kdyby… Ale děkuji Karlovi Poborskému, že se hecnul a dal Spartě gól.

Prohráli jste poprvé od září, není to nový pocit? Sparta je na porážky teď víc zvyklá…

Tak jsme prohráli, nebudeme mít zbytečně hlavy dole. Všechno vyhrát nemůžeme. Klopýtají i ostatní. Před derby prohrála také Sparta. My zvedneme hlavy a půjdeme dál. Horší to je pro Spartu, my máme dva body náskok a tudíž lepší výchozí pozici, oni v derby možná poslední šanci. Když předveme svou hru a přidáme gól, nemáme se čeho bát.

Může tedy derby rozhodnout o titulu?

Asi ne, když vidím ty výsledky... Do závěru ligy chybí ještě moc zápasů. Podle mne se to potáhne do konce. Slyšel jsem, že titul asi nikdo nechce. Možná ho udělá Plzeň.

Jak moc vám budou v pondělí chybět Lukáš Jarolím s Radkem Dosoudilem?

Určitě hodně, už to je moc změn. Vrátí se ale Vorlové. Máme další kvalitní hráče, kteří čekají na šanci. Musíme se s tím vypořádat.

S jakými pocity myslíte na derby?

Moc se na něj těším. Zaskotačíme si, bude legrace, plný dům…

Dřív na vás fanoušci pískali, když se něco nepovedlo. Teď vám tleskali, i když jste prohráli. Čím si vysvětlujete takový obrat?

Fanoušci jsou vynikající. Bylo to vidět nejen ve středu na Strahově, kdy jejich chorály zněly jako po vítězném zápase. Cítíme to i ve městě, přejí nám, abychom ligu dotáhli do úspěšného konce. Doufám, že krize je za námi a znovu to rozjedeme.

Reklama

Související témata: