Hlavní obsah

Krejčí si lehce odpočinul a zapojil se do přípravy. Liga mistrů je výzva a velký cíl, hlásí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roli kapitána pravděpodobně povede Ladislav Krejčí fotbalovou Spartu do nesmírně důležité sezony. Před Letenskými je nejen těžký úkol v podobě obhajoby titulu, jedním z přání je také účast v základní skupiny Ligy mistrů. V hlavní fázi nejprestižnější klubové soutěže si Sparta zahrála naposledy v ročníku 2005/2006. „Je známo, že tak dlouhá pauza tady ještě nebyla, ale o tom se v kabině nebavíme," tvrdí Krejčí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí v emocích po výhře nad Slavií.

Článek
Fotogalerie

Jedno z nejdůležitějších období sezony čeká úřadujícího českého mistra už v srpnu. Dvě předkola evropských pohárů, která rozhodnou, do jaké soutěže Sparta na podzim naskočí. Minimálně skupina Konferenční ligy je jistá, v prvním boji o Ligu mistrů se rýsují soupeři jako Dinamo Záhřeb, Ferencváros, Galatasaray nebo Kodaň.

„Liga mistrů je velký cíl každého z nás. V návaznosti na naše postupné mety je to obrovská výzva. Všichni od hráčů až po realizační tým se posouváme, jsme nastaveni tak, že do toho dáme maximum a budeme pokračovat v úspěších," hlásí odhodlaně Krejčí.

Čtyřiadvacetiletý kapitán má za sebou turbulentní měsíce. Na podzim toho vinou zranění odkopal minimum, na jaře se však vrátil a byl jednou z hlavních postav v cestě za titulem. Po oslavách přišly ještě reprezentační povinnosti, ještě 17. června odehrál kvalifikační duel na Faerských ostrovech. Teď už je Krejčí pár dnů opět s týmem.

Ve velkém stylu představila fotbalová Sparta dres k výročí 130 let založení klubuVideo: Sport.cz

„Neodpočinul jsem si tak, jak bych si představoval. Trocha se ale našla, týden jsem měl volno, dovolená byla u moře. Už jsem však zase v přípravě, chystáme se na soustředění a novou sezonu," říká.

Sparta se zatím připravuje na Strahově, ve středu pak odcestuje na týden a půl dlouhý kemp do rakouského Bad Kleinkirchheimu. Tam sehraje tři přátelská utkání včetně generálky s belgickým Anderlechtem.

Týden po návratu už odstartuje nový ročník Fortuna ligy, v němž chce Sparta útočit na svůj 38. titul v historii. Ten 37. oslavil kapitán Krejčí symbolicky se sedmatřicítkou na dresu. Nabízí se otázka, zda teď nesáhne po o lehce vyšším čísle.

„Nebudu si brát nové, tohle už je se mnou spjato a nedokážu si představit jiné. Sedmatřicítku jsem si vybral ze své iniciativy a snad se mnou zůstane už navěky," má jasno Krejčí.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.