Hlavní obsah

Krejčí znovu potopil své Brno. Moje srdcová záležitost, všichni vědí, jaký mám ke Zbrojovce vztah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádný koncert nepředvedli, ošemetný zápas po reprezentační přestávce ovšem zvládli. Fotbalisté Sparty v neděli porazili Brno 3:1 a se shodným bodovým ziskem se dál drží za vedoucí Slavií. Mateřskou Zbrojovku opět potopil letenský kapitán Ladislav Krejčí mladší, který k vítěznému obratu přispěl gólem a asistencí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha zleva: Tomáš Wiesner, Kaan Kairinen, Ladislav Krejčí a Martin Vitík oslavují první gól,

Článek
Fotogalerie

Jako by měl na klub svého srdce spadeno. Na podzim mu v Brně šoupl dva góly a také na domácím trávníku se pod dvě branky podepsal. Svoji trefu s omluvným gestem neslavil, ale kdo ví, jestli se ještě může domů s klidem vracet...

„Doufám, že jezdit domů a chodit mezi lidi tam dál můžu. Mám k Brnu veškerý respekt, vyrostl jsem tam. Je to moje srdcová záležitost, všichni vědí, jaký k nim mám vztah. Snad to tak každý bere," líčí Krejčí svůj postoj ke Zbrojovce.

Sparta měla během přestávky na reprezentačních akcích pryč hned šestnáct hráčů prvního týmu. Utkání se zachraňujícím se Brnem tak pro ni bylo těžší, než by se mohlo zdát. Však také po trefě kanonýra Řezníčka, který si sedmnáctou trefou upevnil vedení v tabulce střelců, brzy prohrávala. O sedm minut později však už vedla a tři body si pohlídala. „Utkání po pauze jsou vždy specifická, hodně nás bylo pryč. Nejdůležitější jsou tři body. Dokázali jsme otočit výsledek a jedeme dál," velí kapitán Krejčí.

Záložník aktuálně přeškolený na stopera vstřelil úvodní gól v kvalifikačním duelu proti Polsku, v Moldavsku pak ovšem kvůli zdravotním důvodům nenastoupil. Problémy má dlouhodobě, téměř celý podzim promarodil.

„Za poslední půlrok jsem si hodně prošel... K tomu, abych se cítil tak, jak potřebuju, vede dlouhodobější cesta. Měl jsem v Moldavsku lehké potíže, necítil se na sto procent. Škoda že zápas následoval tak rychle po Polsku. Po návratu domů, terapiích a všem, co jsem tomu dal, jsem se cítil dobře, proto jsem zase mohl nastoupit," líčí Krejčí poslední dny.

Po přestávce ztratila ze silné trojky body jen Plzeň, takže se zdá, že bitva o titul se zužuje už jen na pražská S.

„Beru to tak, že všechno je pořád o nás. Tak to máme postavené. Byli jsme od toho v zimě daleko. A jak to máme nastavené, přes to nejede vlak. Musíme tak pokračovat. Když ne, bude to špatně," zdůrazňuje Krejčí.

Reklama