Hlavní obsah

Krejčího nahradíme z vlastních zdrojů, ale není vyloučen ani příchod hráče ze zahraničí, přiznal kouč Sparty Ščasný

Praha

Kdo nahradí na levé straně Ladislava Krejčího? Tuhle otázku řeší na soustředění v Rakousku kouč fotbalové Sparty Zdeněk Ščasný. Sáhnout chce hlavně do vlastních zdrojů, ale nevylučuje ani zahraniční posilu, jak řekl v rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský trenér Zdeněk Ščasný.

Článek

Odešel jeden z klíčových hráčů Sparty Ladislav Krejčí. Už máte vyřešeno, kdo ho na levém kraji nahradí?

Máme několik variant. Snažíme se tento post vyřešit z vlastních zdrojů, ale vyloučena není ani možnost, že by přišel někdo ze zahraničí. Nějaké vytipované hráče máme. V tom případě by byla rozhodující kvalita, ale pochopitelně i cena. V každém případě Láďa je fotbalista se specifickým herním projevem, takový typ nemáme. Situaci řešíme i vzhledem k našim dvěma herním systémům, které používáme. Hráči se postupně vraceli z dovolených po evropském šampionátu. Máme k dispozici ještě tři přípravné zápasy, v nichž by měla vykrystalizovat sestava. Řešení najdeme. Máme na to v Rakousku nedělní zápas s Kazaní, čtvrteční s Botosani a generálku doma s Fenerbahce.

Jsou ve hře i Martin Frýdek a Josef Šural?

Pokud jsem mluvil o vlastních zdrojích, pak to jsou v první řadě tito dva.

Zmínil jsem Martina Frýdka, jak si vede jeho mladší bratr Christián?

Je s námi v Rakousku, ale vrátí se k dorostu. Vede si velmi dobře, ale je ještě přeci jenom moc mladý. Důležité je, aby pravidelně hrál. Určitě ho budeme dál sledovat, počítám i s tím, že ho budeme brát do tréninků.

Jak si vede Michal Kadlec?

Ukazuje se jako výrazná posila, ale o stoperech rovněž platí, že složení by mělo vykrystalizovat v přípravných duelech. Příchozí hráče, tedy i ty z hostování, postupně zapracováváme do našich herních systémů.

Krejčí odešel, mluví se také o Patriku Schickovi a Sampdorii Janov...

Je s námi v Rakousku. Jeho odchod teď neřeším, ale vím, že probíhají jednání.

Počítáte ještě s příchodem nějakých posil?

Vyloučit to nemohu... Z hostování se nám vrátilo několik hráčů, jeví se dobře. Ještě chci vidět Martina Nešpora, který hostoval v polské Gliwici, jak je na tom. Nelze také úplně vyloučit, že třeba ještě někdo odejde. Máme zmapované a vytipované hráče, abychom byli schopni reagovat podle situace. Uvidíme.

Na jaře vám rozhodujícím momentu chyběli hráči. Jak početný si necháte kádr?

Je pravda, že nám vzhledem k velkému vytížení, za které jsme ale byli rádi, chyběli hráči a museli jsme sáhnout do dorostu. Početný kádr je vždycky dvojsečný, hráči potřebují vytížení. Samozřejmě jarní situaci zohledním, budu opatrnější. Myslím si, že optimální počet je dvacet hráčů do pole a tři gólmani, abychom měli pozice zastupitelné.

Může vzhledem k situaci dojít k velkým změnám ve složení základní sestavy oproti jaru?

Pominu-li odchod Krejčího, pak k nějaké výrazné změny nepředpokládám, ale úplně vyloučit je také nemohu. Základní sestava by měla teprve vykrystalizovat.

Příprava se pomalu blíží k vrcholu, jak jste s ní spokojený?

Probíhá standardně, někteří hráči sice mají drobné šrámy, ale to je v přípravném období normální. Už jsme kompletní, myslím včetně hráčů, kteří byli na šampionátu. Ti jsou ale v jiné fázi, což znamená, že všechno musíme teprve sladit. S výsledky z přípravných utkání nejsem úplně spokojený, ale počítám se zlepšením našeho herního projevu. To, že všichni makají, beru jako samozřejmost. Podstatné bude, jak vstoupíme do sezóny. Já věřím, že dobře.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.