Hlavní obsah

Krejčího přemohly po derby emoce. Co jsme dokázali, dvakrát dorovnat skóre, to jsem tady dlouho nezažil!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatrnulo v něm, když si brankář sešívaných Kolář na jeho ránu z penalty sáhl. Balon nicméně do sítě přece jen prošel, a tak letenský kapitán dal povel ke stahování náskoku soupeře. „Gólman si sice na míč sáhl, ale penalta byla proměněná, za což jsme rád,“ usmívá se Ladislav Krejčí mladší. Sparta dorovnala náskok Slavie hned dvakrát, takže po remíze 3:3 se před ní udržela na první příčce ligové tabulky.

Ladislava Krejčího přemohly po derby emoce. Dvakrát dorovnat skóre, to jsem tady dlouho nezažil!Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Letenští sice v nejvyšší soutěži nevyhráli poprvé po devíti vítězstvích, ale soutěžní sérii bez porážky protáhli už na 17 duelů. Naposledy nebodovali v říjnu v Edenu. Oba rivalové se vedle vzájemného souboje v nadstavbové části utkají v sezoně ještě také 3. května na finále poháru.

Bod asi berete, že?

Vzhledem k průběhu zápasu jsme za něj rádi. Dvakrát jsme dokázali dotáhnout a potvrdit, že momentálně na to máme po herní i fyzické stránce. Bohužel to nevyšlo výsledkově.

Při děkovačce vás evidentně přemohly emoce. Co se stalo?

Nebudu skrývat, že jsem byl dojatý. Říkal jsem klukům, že co jsme dokázali, dvakrát dorovnat zápas, a hlavně v nastavení na 3:3, už jsem tady dlouho nezažil. Vývoj sezony, kam směřujeme, jsem za to moc šťastný. To byl důvod mých emocí.

Poslední derby byla většinou jen válkou a přehlídkou faulů. Konečně bylo také o fotbale.

Jo, od nás nepřišly fotbalové prvky tak často, jak bychom chtěli, také ne tak brzy, jak bylo třeba. Ale dokázali jsme tam vsugerovat naši hru. Slavia hrála jednodušeji než my, věřím, že to budeme ovlivňovat čím dál tím víc. A že derby budou hlavně o fotbale.

Pražské derby - Střety fotbalových fanoušků s policiíVideo: Pavel Jaňurek, Sport.cz

V sezoně narazíte na Slavii ještě dvakrát. Co si můžete z prvního jarního derby vzít?

Ukázalo nám, že to nemusí být jen dlouhé balony a souboje, ale i fotbalové situace. A že za jakéhokoliv stavu a situace můžeme lámat zápas na naši stranu, i když teď se to nepovedlo. Po remíze 3:3 jsme cítili velké emoce, jen plus pro nás.

Znovu bylo znát, jak za vámi mužstvo jako za kapitánem stojí. Jak se ve své roli cítíte?

Jsem rád, že mě kluci podrželi. Jak pomáhám já jim, tak také oni mně. Je to postupný vývoj, ale nechci se k tomu moc vyjadřovat. Jestli mám na někoho vliv, jsou otázky pro někoho jiného. Chovám se tak, jak to cítím. Každopádně jsem za tu pozici strašně rád. Za hráčský i lidský vývoj jsem Spartě vděčný.

Reklama