Hlavní obsah

Kuzmanovič prodloužil smlouvu v Ostravě

Srbský fotbalista Nemanja Kuzmanovič si prodlouží působení v Ostravě. Dvaatřicetiletý záložník dnes podepsal s Baníkem novou smlouvu na další dva roky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nemanja Kuzmanovič z Baníku Ostrava a Daniel Krch z Bohemians během utkání 19. kola Fortuna ligy.

Článek

Kuzmanovič v českých soutěžích působí deset let, od roku 2018 po postupu s Opavou hraje v nejvyšší soutěži. V lednu 2019 odešel do Ostravy.

"Jsme rádi, že jsme si plácli. Nemanja prokazuje, že je platným hráčem našeho týmu," řekl sportovní ředitel Ostravy Alois Grussmann v tiskové zprávě.

Kuzmanovič v dresu Ostravy a Opavy odehrál 113 ligových utkání a vstřelil v nich 24 branek. "Pro mě byl Baník jediná priorita a jsem velmi rád, že jsme rychle našli společnou řeč. Věřím, že půjdeme dále nahoru a strašně rád bych tady dosáhl na nějaký týmový úspěch," uvedl Kuzmanovič.

V Baníku je v těchto dnech na zkoušce beninský záložník Junior Olaitan. Devatenáctiletý Afričan je reprezentantem, v minulém roce si jako střídající hráč připsal pět startů v kvalifikaci mistrovství světa. Do nedělní generálky na jarní část ligové sezony na hřišti Slavie podle Grussmanna s největší pravděpodobností nezasáhne.

Reklama