Hlavní obsah

Kvapík mistrům nevoněl, Boleslav slyší chválu. Rychlá hra zdobí Slavii, Spartu i poslední Pardubice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parádní rychlý fotbal, který se líbí. A také platí na soupeře. V Mladé Boleslavi to naposledy poznala i mistrovská Plzeň (0:0). „Hráči Mladé Boleslavi jsou rychlí, dynamičtí, dokážou si poradit jeden na jednoho. A hlavně mají v zádech Marka Matějovského. Ten jim dá balon do běhu a do rychlosti," chválí v pořadu Přímák na Sport.cz mladoboleslavské rychlíky i matadora Matějovského bývalý reprezentant Pavel Mareš.

Rychlý fotbal ve Fortuna lize předvádějí Slavia, Sparta, Mladá Boleslav i Pardubice. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Podle obou expertů patří Boleslav ve Fortuna lize k týmům, které sázejí na rychlý fotbal. „Rychle určitě hraje také Slavia," vypálí na první dobrou Mareš a ihned dodá, že rychle by určitě chtěly umět hrát všechny týmy. „Je jen otázka, zda mají hráče, jenž je schopný tu klíčovou přihrávku vymyslet a zda jsou v týmu hráči, kteří jsou schopní tu akci zakončit tak, že se to povede," dodává a na seznam rychle hrajících týmů přidává i Spartu či Pardubice. „Jejich opěrným bodem je Pavel Černý, který má kolem sebe rychlá křídla."

Je otázkou, zda se tento herní styl dá natrénovat. Pavel Mareš souhlasí, že v přípravě se dá určité herní schéma do týmu částečně napumpovat. „Něco se natrénovat dá, ale to, co hraje Marek Matějovský, to se naučit nedá," skládá pochvalu zkušenému záložníkovi středočeského týmu.

Přímák s bývalým fotbalovým reprezentantem Pavlem MarešemVideo: Sport.cz

Jednačtyřicetiletý záložník sice neuteče o dvacet let mladším soupeřům, jenže pak pošle spoluhráči pas, který pohladí duši fotbalových fajnšmekrů a Boleslav z takové akce překvapí soupeře. „U Marka jsou to zkušenosti podpořené kvalitou, nějakým viděním situace. Marek když zvedne hlavu, tak nevidí jednu situaci, ale tři čtyři. A dokáže vyhodnotit, která z nich je ta nejlepší a nejnebezpečnější," dodává bývalý obránce národního týmu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.