Hlavní obsah

Lafaty se musela Sparta vzdát, místo něj si pořídí mladého Albánce

Praha

Z největšího přestupu v rámci fotbalové Gambrinus ligy sešlo. Král střelců David Lafata z Jablonce do Sparty nezamíří, kluby se nedohodly na odstupném. Zatímco Severočeši podle zákulisních informací požadovali za svého kanonýra 20 miliónů korun, Letenští byli ochotní jít na poloviční sumu. Do Sparty tak místo reprezentačního útočníka míří Albánec Bekim Bala z FK Tirana.

Foto: Jan Handrejch, Právo

David Lafata na tréninku fotbalové reprezentace v polské Vratislavi

Článek

„Hledáme ještě jednoho gólového útočníka, který by zhodnotil práci celého týmu," avizoval v minulých dnech Vítězslav Lavička, staronový trenér fotbalové Sparty.

Vyhlédnutou posilou měl být jablonecký David Lafata, jehož možný přestup byl letním evergreenem domácího trhu. Sám hráč dal najevo, že by na Letnou rád šel. „Jsem připravený, že to asi nevyjde, ale byl bych strašně naštvaný. Moc takových nabídek už ve svém věku nedostanu," uvedl téměř 31letý útočník v pondělí pro Právo.

Teď už je jisté, že přestup padl. „Sparta považuje příchod Davida Lafaty za uzavřenou záležitost. Nedohodli jsme se s Jabloncem na podmínkách," oznámil na středeční tiskové konferenci Ondřej Kasík, mluvčí Sparty.

Bala na testech trenéry zaujal

Český vicemistr tak zvolil náhradní variantu, kterou je reprezentant Albánie do 21 let Bekim Bala z FK Tirana. Sparta si mladíka, který v minulém ročníku albánské ligy vstřelil 13 gólů, otestovala minulý týden. A zaujal trenéry natolik, že se ho rozhodla získat.

„Věřím, že jsme velmi blízko uzavření transferu. V tuto chvíli je hráč již v Praze a finalizujeme všechny záležitosti kontraktu," potvrdil Kasík.

Bala nastoupil za Tiranu v prvním předkole Evropské ligy proti Grevenmacheru, takže za Spartu nemůže hrát ve třetím předkole této soutěže, v němž český tým narazí buď na vídeňskou Admiru, nebo litevský Žalgiris Vilnius.

Reklama

Související témata: