Hlavní obsah

Limberský: Snad fanoušci Slavie konečně pochopí, že nenávist není správná cesta!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chce věřit tomu, že středeční setkání kapitánů Slavie a Plzně otupí hrany nenávisti, která provází vzájemné zápasy v Edenu. Ikona Viktorie David Limberský ji sám pocítil loni na jaře v roli diváka, kdy na něj ve VIP prostoru kdosi plivl. „Snad fanoušci Slavie konečně pochopí, že nenávist, kterou vůči nám předvádí, není správná cesta," doufá Limberský.

Foto: O2 TV Sport

David Limberský v pořadu Tiki-Taka

Článek

K obroušení hran vyzvali také šéfové klubů Jaroslav Tvrdík a Adolf Šádek. Co tomu říkáte?

Chtěl bych věřit, že jde ze strany Slavie o upřímný krok. Pro český fotbal je tohle samozřejmě dobře, boj by se měl odehrávat výhradně na hřišti. Bohužel v Edenu to tak poslední roky nebylo. Kdykoli Viktorka vyběhla na trávník, tribuny ji začaly urážet. Fanoušci Slavie spustili nenávistnou atmosféru, která se přesunula postupně mezi ostatní diváky. Samostatnou kapitolou pak bylo chování lavičky Slavie.

Věříte tedy, že dojde k obratu k lepšímu?

Přál bych si to. Uvidíme v sobotu. Do Edenu ale nepojedu, naposledy jsem tam měl problém. Oblíknu si dres Viktorky a budu fandit u televize.

Plzeň v Edenu nevyhrála 11x v řadě. Může teď, kdy se jí tolik nedaří, sérii zlomit?

Zápas bude samozřejmě těžký, Slavia je doma o hodně silnější než venku. Co jsem byl v týdnu v plzeňské šatně, kluci jsou odhodlaní sérii zlomit. Šanci mají.

Oba týmy jsou na jaře za očekáváním. Kdo je podle vás v lepší pohodě?

Z dlouhodobého hlediska, pokud Plzeň hraje do třetího místa, jde o úspěch. Pochopitelně, vždycky chce být první. Ale nemyslím, že je pod takovým extrémním tlakem jako Slavia, která má oproti Plzni pětinásobně vyšší roční rozpočet. Takže Plzeň může, Slavia musí.

Jarní Plzeň ale zatím nepřesvědčuje.

Každý, kdo trochu rozumí fotbalu, ví, že to ze strany Viktorky není ono. Věřím, že trenéři najdou lék a mužstvo zase bude šlapat. Plzeň teď nemá ani tolik štěstí. Před rokem vyhrávala často o gól, přitom měla míň šancí. Ale nelze nevidět jednu věc.

Co máte na mysli?

Dvanáct let Viktorka bojuje proti klubům, které mají mnohonásobně větší finanční možnosti. Nejdřív se Spartou, poslední roky se Slavií. Je fantastické, že jim dokáže dlouhodobě konkurovat. Daří se jí to i v letošní sezoně.

Reklama