Hlavní obsah

Mara bojuje v Liberci o další šanci. Záleží jen na něm, tvrdí Kozel

Před rokem se úspěšné spojení Liberce a záložníka Kamsa Mary rozklížilo, personální nouze však guinejskému reprezentantovi otevřela v severočeském klubu další šanci. „Skončilo mu hostování, vrátil se a má tady smlouvu. Je s námi v přípravě a je jen na něm, jak se bude jevit, jak bude pracovat a jestli bude pro mužstvo platný,“ naznačil kouč Liberce Luboš Kozel.

Foto: Jaroslav Appeltauer (FC Slovan Liberec)

Kamso Mara v přípravném zápase na sezonu 2022/23 proti polské Lehnici (3:0) na stadionu U Nisy.

Článek

27letý záložník by každopádně měl se Slovanem ve středu odcestovat na herní soustřední do Rakouska, kde se před rokem jeho působení v modrobílém klubu nachýlilo ke konci.

Z jakého důvodu? Afričan patřil v předminulé sezoně k oporám modrobílých a netajil se tím, že by Severočechy po třech letech rád opustil a posunul se dál. Jenže vymodlená nabídka nepřišla a Mara pod smlouvou s Libercem do konce roku 2022 se musel hlásit v přípravě.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Kamso Mara (@kamsomara)

„Pro mě i pro tým bylo vždy hrozně těžké navazovat znovu a znovu spolupráci s hráčem, který chtěl z Liberce opakovaně odejít. Když svůj postoj dáváte opakovaně najevo, není to dobře. Vždy se nám to povedlo. Do Rakouska za námi dorazil v nedostatečné kondici a my jsme se už rozhodli, že s námi pokračovat nebude," vysvětlil před rokem stopnutí spolupráce někdejší kouč Liberce Pavel Hoftych.

K jeho rozhodnutí přispěla v Rakousku i potyčka na tréninku s jedním ze spoluhráčů po jednom z ostrých zákroků. Vášně rozdmýchala i ztráta čísla dresu 23, které si místo Mary vzal jako klubová legenda navrátivší se Theodor Gebre Selassie.

Hoftych však na konci srpna po špatném vstupu do sezony pod Ještědem skončil a jeho nástupce Kozel plánoval dát Marovi ve Slovanu zmítajícího se krizí ještě příležitost. K dohodě nedošlo. Rodák z Conacry odešel hostovat do Beitaru Jeruzalém. V izraelské lize nastoupil do 14 zápasů. Do většiny však již na podzim minulého roku, poté ze sestavy vypadl.

Šanci pod Kozlem dostává až nyní. V přípravě zasáhl do pěti ze šesti zápasů, většinou jako střídající hráč. Naposledy přispěl k výhře 3:0 nad polskou Lehnicí.

„Jeho výkon bych si uměl představit lepší. Cítil jsem z něj, že byl trochu zklamaný, že šel na hřiště až v šedesáté minutě, což by ho však nemělo rozhodit, aby nehrál s větším zaujetím. Ale fotbalista to je a u nás je momentálně takový stav, že jsme rádi skoro za každého hráče," uzavřel Kozel. Řekne si na soustředění v rakouském Aigenu o místo?

Reklama

Související témata: