Hlavní obsah

Matejov touží dokázat, že se kritici mýlí. Chci pomoct stabilizovat Zbrojovku v lize, tvrdí posila Brna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V týmu fotbalistů Zlína prožil deset krásných let, avšak závěr angažmá v Baťově městě mu dojem trochu pokazil. Vedení Ševců totiž na konci minulé sezony dlouho váhalo s nabídkou prodloužení smlouvy, a tak se slovenský krajní obránce či záložník Róbert Matejov raději rozhodl pro přestup do mužstva prvoligového nováčka z Brna.

Foto: fczbrno.cz

Róbert Matejov pózuje s brněnským dresem.

Článek
Fotogalerie

„Mrzí mě hlavně způsob, jakým se mnou zlínští funkcionáři komunikovali. Pořád jsem jen slyšel, že si zavoláme nebo že se potkáme. Ale stále se nic nedělo. Vím od některých bývalých fotbalistů Zlína, že odcházeli za podobných okolností. Když se mně ozvala Zbrojovka, tak jsme se naopak domluvili velice rychle. A já jsem za to rád, nic jiného jsem poté už neřešil," tvrdí třiatřicetiletý Matejov.

V žádném případě to ovšem neznamená, že se bude ohlížet za zlínským působením ve zlém. „Přišel jsem, když se tady hrála druhá liga. A vůbec jsem tehdy netušil, že se dočkám se Zlínem vítězství v Českém poháru. Díky tomu jsem si zahrál skupinu Evropské ligy," ohlíží se spokojeně za dosavadními vrcholy kariéry.

Nyní ale Matejova čeká nová výzva. Hlavním cílem Brňanů v první sezoně po návratu mezi elitu bude zřejmě především záchrana. „Jsem připravený udělat maximum, abych pomohl Zbrojovce se v první lize stabilizovat," má jasno. Už stihl zaznamenat, že mnozí z brněnských fandů se na sociálních sítích staví k jeho angažování dost kriticky. „Byl jsem upozorněn, že tady jsou hodně nároční příznivci. V tom je Brno specifické. Avšak já mám díky tomu o to větší motivaci dokázat jim na hřišti, že se mýlí," předsevzal si.

Minulý týden si hned po ligovém losu zatrhl v kalendáři druhý zářijový víkend, kdy se fotbalisté Zbrojovky vydají k mistrovskému duelu do Zlína. „Bude to pro mě hodně speciální zápas. Už teď se moc těším," prozradil Matejov, který se nejlíp cítí na pravé straně hřiště. „Ale nemám problém nastupovat ani zleva," nevybírá si.

Ve Zlíně se usadil, a na tom nehodlá ani teď nic měnit. „Zatím dojíždím, ale už jsem se s vedením bavil o možnosti nějakého bydlení, abych mohl v sezoně v Brně občas i přespat. V řízení se střídáme s Pepou Divíškem, který přišel do Zbrojovky z Uherského Hradiště. Benzín poslední dobou dost podražil, a tak je dobře, že se o náklady podělíme," vnímá realitu současné nelehké doby.

Matejov vlastní i skútra, dojíždět na něm se ovšem nachystá. „Asi by mě to na dálnici pěkně profouklo. Před tréninkem by to zřejmě nebylo úplně top," usmívá se.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.