Hlavní obsah

Mejdr dokázal, že je schopný hrát těžké zápasy. Musím se podívat na jeho youtube, říká exsparťan

Přestože se v médiích spekuluje o řadě přestupů směrem do Sparty, oficiálně byl prezentován zatím jen příchod Jana Mejdra. „Je to hráč poctivý, charakterový, pracovitý...“ chválí krajního obránce Pavel Mareš, který taktéž v minulosti hrál za letenský klub. Na novou posilu Sparty jsme tak detailněji zaměřili fotbalový pořad Přímák na Sport.cz.

Uspěje Mejdr ve Spartě? Ptáme se v pořadu PŘÍMÁK.Video: Sport.cz

 
Článek

Mareš zároveň v Přímáku vzpomíná, že jako hráč působil i pod trenérským vedením Mejdrova otce, který během hráčské kariéry prošel Spartou, Viktorií Plzeň, Příbramí nebo Českými Budějovicemi. Víc se ale rozpovídá pochopitelně o současné první hráčské posile letenského klubu.

„Dokázal, že je schopný hrát těžké zápasy proti silným týmům," chválí Mareš, který nevidí problém v tom, že Mejdr junior v 27 letech odehrál dosud jen jednu ligovou sezonu.

Mejdr hvězdou youtubu? Podívám se, co tam prezentuje hráč, který v uvozovkách nic nedokázál, říká exsparťan.Video: Sport.cz

Vrací se však do poměrně známého prostředí. Dres Sparty totiž oblékal v mládežnických kategoriích, kde si v jednom týmu zahrál například s Patrikem Schickem, Michalem Sáčkem nebo Jindřichem Staňkem.

Z juniorského týmu však odešel do pražské Dukly a poté nastupoval za Sokolov, než v rámci druhé ligy přestoupil do Hradce Králové, s nímž vybojoval postup mezi elitu. A v dresu Votroků si řekl o návrat na Letnou.

Mareše však zaujala i fotbalistova vedlejší aktivita. Je totiž úspěšným influencerem. Na internetu jej sleduje přes 100 tisíc odběratelů. „To, že má 100 tisíc sledujících, je i pro Spartu zajímavé, tím kanálem může komunikovat," přemýšlí Mareš.

PŘÍMÁK s hostem Pavlem Marešem ve fotbalovém studiu Sport.cz.Video: Sport.cz

Mejdrovu mediální tvorbu však dosud nepoznal. „To se možná teďka podívám," říká Pavel Mareš a neodpouští si na adresu fotbalisty i malé rýpnutí (více ve videu z pořadu PŘÍMÁK).

Reklama

Související témata: