Hlavní obsah

Mejdr? Nemělo smysl, aby nastoupil. Od příští sezony bude hrát jinde, prozradil kouč Hradce

Nejúspěšnější sezonu v novodobé klubové historii zakončili vysokou prohrou. Fotbalisté Hradce Králové padli na závěr prvoligového ročníku na Slovácku 0:3, ale trenér Votroků Miroslav Koubek se nezdál být po zápase příliš zklamaný. Poslední utkání ve skupině o titul využil především k prověření schopností některých hráčů, kteří nedostávali v základní sestavě mnoho příležitostí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Hradce Králové Miroslav Koubek během utkání.

Článek

Prohráli jste v Uherském Hradišti zaslouženě?

To asi ano. Výše porážky se mi však zdá z našeho pohledu příliš krutá. S domácími jsme dlouho drželi krok. Vždyť v prvním poločase jsme měli dvě velké šance my, avšak vedoucí gól vstřelilo z penalty Slovácko. Po přestávce jsme hru ve snaze vyrovnat hodně otevřeli, a Hradišťští těžili z brejků, v nichž jsou silní. Zvlášť když přišli na hřiště střídající Petržela s Jurečkou. Druhá branka v naší síti se ukázala jako klíčová.

Slovácko šetřilo některé hráče kvůli středečnímu finále MOL Cupu, vám zase chybělo několik fotbalistů ze zdravotních důvodů, že?

Je to tak. Postrádali jsme marody Vlkanovu, Vašulína nebo Leibla. Kubala nemohl nastoupit kvůli tomu, že u nás hostuje ze Slovácka. Nepochopil jsem proč, když už vlastně o nic nešlo. Zahráli si tudíž i fotbalisté z lavičky. Byla to taková prověrka ambicí některých borců pro příští prvoligový ročník. Zejména výkon Doležala byl v tomto směru pozitivem. Ukázalo se ale, že Slovácko disponuje přece jen širším kádrem než my. A předčilo nás větší rutinou.

Zvažoval jste nasazení Mejdra, který se společně s Vlkanovou netají záměrem z Hradce odejít?

Ne. Nedávalo by to vůbec žádný smysl, když už je jisté, že od příští sezony bude působit někde jinde.

Jaké šance dáváte Slovácku v pohárovém finále proti Spartě?

To je těžké tipovat. Uvidíme, jak to kterému týmu ve středu sedne. Pro sparťany je asi víkendové vítězství v derby nad Slavií větším dopingem než pro Hradišťské výhra nad námi. Šance na zisk trofeje vidím padesát na padesát.

Reklama

Související témata: