Hlavní obsah

Měli jsme větší vůli po vítězství, pochvaloval si kouč Brna Kotal

Brno

Důležitý souboj o únik z chvostu prvoligové tabulky zvládli lépe fotbalisté Brna, kteří přehráli blízkou Jihlavu 1:0. Rozhodující branku vstřelil osmnáct minut před koncem po Skalákově centru zblízka hlavou David Pašek.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Zleva jihlavský brankář Jaromír Blažek, Milan Lutonský z Brna a Lukáš Masopust v Jihlavy.

Článek

„Snažil jsem se tlačit balón co nejvíc k tyčce, aby na něj gólman Blažek nedosáhl. Povedlo se. Získali jsme strašně důležité tři body," liboval si šťastný Pašek, který stále putuje brněnskou sestavou. „Teď dostávám šanci téměř na hrotu, což mi svědčí. Těžil jsem z balónů, které sklepával hlavou urostlý Karel Kroupa. Jsem hrozně rád, že se mi v poslední době střelecky daří, a že jsme se posunuli v tabulce zase o něco výš," měl radost Pašek, který v interní klubové tabulce střelců dohnal čtyřgólového útočníka Markoviče.

Také kouče Brňanů Václava Kotala třetí domácí vítězství v řadě potěšilo. „Nebylo to krásné utkání, spíš bojovné. My jsme prokázali větší vůli po vítězství než Jihlava. Podařilo se nám eliminovat nebezpečného Harbu i hostujícího špílmachra Kolouška. Naštěstí jsme přežili dvě soupeřovy tutovky a trpělivou hrou jsme nakonec dokráčeli k výhře. Bude se nám teď dýchat o něco lépe," říkal spokojený Kotal, jenž vyzvedl výkon uzdraveného stopera Košťála. „Vnesl do naší defenzívy klid," ocenil přínos nedávné posily Zbrojovky.

Líný fotbal

V jihlavském táboře tak dobrá nálada zdaleka nepanovala. „Zápas nám vůbec nevyšel a mně osobně dvojnásobně. Ze dvou střeleckých příležitostí jsem měl určitě aspoň jednu proměnit. Porážku beru na sebe," kál se záložník Lukáš Masopust. „Nechápu, proč venku hrajeme o tolik hůř než doma," krčil člen národního týmu do 21 let rameny.

Do řeči příliš nebylo ani kouči celku z Vysočiny Františku Komňackému. „Předvedli jsme líný fotbal, za Brnem jsme zaostávali v bojovnosti i agresivitě. Náš výkon byl chladný a bezkrevný. Nelíbil se mi přístup některých hráčů. Není to dobrá zpráva před dalšími klíčovými duely o záchranu s Ostravou či se Slováckem. Bude potřeba se zamyslet nad tím, proč jsou naši hráči tak málo odolní. A ani já se pochopitelně nezříkám odpovědnosti," připustil Komňacký, že i pod ním by se mohla trenérská židle rozhoupat.

Reklama

Související témata: