Hlavní obsah

Mikloško přetváří Baník. Dalšího muže přivedl z Anglie, znají se od Kladivářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dříve snad, dnes už nejsou cizinci v realizačních týmech českých fotbalových klubů až takovou raritou. Ani v Ostravě neplatí žádná omezení. Baník teď přivedl zajímavé nové jméno. Na pozici dalšího asistenta trenéra Pavla Hapala klub získal pětačtyřicetiletého Danny Searleho, někdejšího šéftrenéra akademie West Hamu United. Jak Baník na svém webu avizuje, posledním působištěm rodilého Angličana byl irský Waterford FC.

Foto: fcb.cz

Na pozici dalšího asistenta trenéra získal Baník Ostrava pětačtyřicetiletého Danny Searleho.

Článek

Sportovní ředitel Luděk Mikloško strávil podstatnou část kariéry v Anglii. Žádný div, že při budování Baníku sáhl pro posílení realizačního týmu právě tam.

„Jsem přesvědčen o tom, že Danny Searle pro nás bude obrovským přínosem," ujišťuje Mikloško.

Nového člena realizačního týmu zná ještě ze svého působení ve West Hamu United. „Je to nesmírně pracovitý trenér, velký odborník, vystudoval profilicenci UEFA, určitě bude mít jako člen realizačního týmu mnoho co nabídnout," těší se ředitel na spolupráci s novým asistentem, který působil také jako kouč v rozvojovém centru londýnské Chelsea.

„Když mi Luděk Mikloško popsal, o jaký klub se jedná, neváhal jsem. Je to pro mě skvělá příležitost a moc se na práci v Baníku Ostrava těším," kvituje Searle.

Naposledy vedl jako hlavní trenér irský Waterford FC, v uplynulém ročníku tamní Division 1 skončil se svým týmem na druhé příčce tabulky.

Léčba Milanem Barošem fotbalový Baník Ostrava nenastartovala. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Když jsem se dozvěděl o jeho zájmu pracovat mimo Ostrovy někde v Evropě, mojí první myšlenkou bylo získat jej pro Baník. Znám jeho odborné předpoklady, navíc máme v týmu mnoho anglicky mluvících hráčů, takže jeho přítomnost v realizačním týmu výrazně usnadní komunikaci s touto dnes už opravdu početnou skupinou hráčů," vysvětluje Mikloško, bývalý brankář a trenér gólmanů West Hamu.

Searle byl v úterý v Ostravě představen hráčům a odpoledne už se zapojil do tréninku. Stal se dalším Hapalovým asistentem vedle Jiřího Nečka a Marcela Frajta.