Hlavní obsah

Slavia - Ostrava 2:1Místo idyly se Slavia proti oslabenému Baníku strachovala o výhru až do konce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Masopust 1 : 0
33. Stanciu (penalta) 2 : 0
53. Kačaraba (vlastní) 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Mělo jít o idylu, jenže Slavia se na tři body v duelu 22. ligového kola natrápila víc než předpokládala a než bylo zdrávo. Ostravský Baník hrál přitom v Edenu od 3. minuty bez vyloučeného Filla, po půlhodině prohrával už 0:2, jenže když se mu podařilo v úvodu druhé půle za přispění Kačaraby stav snížit, proměnilo se utkání v drama, při němž se obhájce titulu strachoval o vítězství až do závěrečného hvizdu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávisté slaví slaví gól Lukáše Masopusta (druhý zleva) v duelu s Baníkem Ostrava.

Článek

Tři minuty a nebylo co řešit.

„Nachystaná taktika byla v tu ránu k ničemu," musel si jen povzdechnout ostravský kouč Ondřej Smetana, jemuž zkušený Fillo narušil veškeré plány a představy. Štouchnul totiž do Bořilova obličeje, což sudí Pechanec ocenil červenou kartou, neboť k  úplně zbytečnému extempore záložníka Baníku došlo bez míče.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Fillo z Baníku Ostrava byl hned na začátku duelu v Edenu vyloučen...

Pět minut na to další zaváhání hostů. To už Smetana při oficiální premiéře v roli hlavního kouče Baníku na lavičce úplně zkameněl.

Stronati s Kaločem ponechali Masopustovi prostor i čas k výstavní trefě, po které se Laštůvka jen podíval.

Martyrium Baníku tím však zdaleka nekončilo. Nejenže hrál o deseti  prohrával, ale ještě nabídl Slavii penaltu. Ndefemu se v momentě, kdy se ho snažil Bořil obhodit, odrazil míč od těla na ruku a rozhodčí po konzultaci s kolegou od videa nařídil penaltu.

Stanciu ji proměnil a hra kočky s myší tak pokračovala. Ovšem s tím rozdílem, že Trpišovského tým dvougólový náskok až příliš uklidnil, takže dalšími šancemi pohrdl. Bořil měl přitom dvě víc než slibné, Stanciuovi se jedna rovněž nabídla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Baníku Ostrava Jan Laštůvka inkasuje gól z penalty.

Po přestávce to Slavii moc a moc mrzelo, neboť Baník po rohovém kopu výsledek skorigoval. Svozil se totiž přes nedůrazného Lingra k hlavičce a Kačaraba debutující ve stoperské dvojici s Delim poslal  míč za Kolářova záda.

Rázem bylo po slávistické idyle.

Zvlášť, když gólová odpověď na nečekanou zápletku nepřicházela a čtvrthodiny před koncem dokonce nechybělo mnoho, aby hosté v deseti srovnali. Kolář se vydal na výlet za hranice šestnáctky, střídající Sor ho obehrál a nebýt Kačaraby zaskakujícího před opuštěnou bránou, mohlo být skóre srovnané.

Ukrajinský legionář Kolářovu minelu odčinil, ale i tak se Slavia strachovala o výhru až do konce. Nakonec na ni dosáhla, ale nervy si prožila. Zvlášť když v nastaveném čase Tetour v obrovské šanci jen těsně minul bránu.

Slavia Praha - Baník Ostrava 2:1 (2:0)
Branky: 7. Masopust, 33. Stanciu z pen. - 53. Kačaraba vlastní. Rozhodčí: Pechanec - Caletka, Šimáček - Adam (video). ČK: 3. Fillo (Ostrava). ŽK: Lingr, Kuchta - Jánoš, Pokorný..
Slavia: Kolář - Bah, Kačaraba, Deli, Bořil - Provod - Masopust (60. Sima), Stanciu, Lingr (60. Holeš), Olayinka (73. Oscar) - Kuchta (79. Tecl). Trenér: Trpišovský.
Ostrava: Laštůvka - Juroška (27. Svozil), Pokorný, Stronati, Holzer - Fillo, Jánoš, Tetour, Kaloč (73. Sor), Ndefe - Šašinka. Trenér: Daněk.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice