Hlavní obsah

Mistr ligy s Baníkem jde na pět let do vězení!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pět let natvrdo. Tenhle verdikt si u ostravského krajského soudu vyslechl někdejší ligový obránce Josef Hoffmann, mistr ligy s Baníkem z roku 2004. Podle deníku Blesk měl posílat školačkám fotky svého penisu a policie v jeho počítači našla soubory s dětskou pornografií.

Foto: Profimedia.cz

Josef Hoffmann (vpravo) v souboji s Radkem Diveckým v zápase Baníku Ostrava s Marilou Příbram z roku 2006.

Článek

V první lize odehrál 73 zápasů a před 19 lety si s Baníkem vychutnal mistrovský mejdan. Levý bek nakoukl do předkola Ligy mistrů a dvakrát si zahrál v tehdejším Poháru UEFA.

Jenže po kariéře se Hoffmann propadl na dno, život po životě mu nesedl.

Měl problémy s alkoholem, a když se napil, na sociálních sítích pod pseudonymem rozesílal fotky a videa svého penisu osmi dívkám. Většině ještě nebylo ani patnáct. Intimní fotky chtěl i po nich. Když se vzpouzely, vydíral je.

V jeho počítači se našlo 631 fotek a 19 videí s dívkami, kterým ještě nebylo osmnáct.

„Jsem si vědom, jakou jsem udělal chybu, ublížil jsem hodně lidem, potáhne se to se mnou ještě dlouho. Chci to napravit,“ měl podle Blesku říct u soudu.

Spolupracoval s policií i státními zástupci, a nakonec uzavřel dohodu o vině a trestu. Soud ji schválil a 45letého Hoffmanna čeká pět let ve vězení.

Reklama

Související témata: