Hlavní obsah

Mistrovská Plzeň hlásí další posilu. Přichází od rivala ze Slavie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Získali další novou tvář, tentokrát rovnou od největšího rivala z minulé sezony. Fotbalisty Plzně posílil obránce Mohamed Tijani. Čtyřiadvacetiletý beninský reprezentant přestoupil do Viktorie ze Slavie a upsal se na tři roky. V české lize má na kontě 24 startů a jednu branku.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Mohamed Tijani (vlevo) a David Zima během utkání Slavie s Opavou.

Článek

Obránce, jak má být. Viktorka získává fotbalistu podle trenérova gusta.

„Jde o hráče s výbornými fyzickými předpoklady, který je urostlý, soubojový a přesto s velmi kvalitní rozehrávkou, klidem a přehledem ve hře," říká k nové posile na klubovém webu kouč Michal Bílek.

„Jsem rád, že se příchod Tijaniho podařilo dotáhnout. Jde o posilu do defenzivy, chceme mít na všech postech velkou konkurenci a být co nejlépe nachystáni na start sezony, ve které nás již za měsíc čeká 2. předkolo Ligy mistrů," poukazuje generální ředitel Adolf Šádek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mohamed Tijani v dresu Slovanu Liberec během utkání 4. předkola Evropské ligy.

Čtyřiadvacetiletý stoper Mohamed Tijani se narodil v Abidžanu, ale reprezentuje Benin, v jehož dresu si nedávno odbyl premiéru v zápase Poháru afrických národů. Prošel mládeží španělského klubu Rayo Vallecano a v Česku poté působil ve Vyškově a Jihlavě, odkud přestoupil do Slavie. Následovala hostování v Liberci a v Teplicích, kde strávil jarní část uplynulého ročníku. Nyní se urostlý fotbalista stává hráčem Viktorie, s níž podepsal tříletý kontrakt.

Vzhledem k tomu, že má Tijani za sebou reprezentační sraz, připojí se do přípravy týmu hned po víkendu, tedy v pondělí. „Na nový tým se těším, angažmá ve Viktorii je pro mě velkou výzvou. Chtěl bych zde zažít velké zápasy a pomoci týmu do základní skupiny evropských pohárů," prohlásil čtyřiadvacetiletý fotbalista.

Tijani je šestou letní posilou Plzně. Před ním již přišli záložníci Václav Pilař, Kristi Qose, útočník Jan Kliment, brankář Martin Jedlička a obránce Filip Čihák.

Trenér Plzně Michal Bílek na prahu nové sezonyVideo: Youtube FC Viktoria Plzeň

Reklama