Hlavní obsah

Mladá Boleslav začala přípravu s Karafiátem a Plechatým, odešel Zmrhal

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi zahájili letní přípravu se značně obměněným kádrem. Ze Slavie přišel defenzivní univerzál Ondřej Karafiát, z jiného pražského celku Sparty zase stoper Dominik Plechatý. Z Pardubic se vrátil brazilský záložník Ewerton, mužstvo naopak opustil záložník Jaromír Zmrhal. Středočeši o tom informovali v tiskové zprávě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím.

Článek

Šestadvacetiletý Karafiát přestoupil z Liberci do Slavie loni v červenci. Na podzim ale za vršovický celek odehrál pouze pět ligových zápasů a jaro strávil na hostování ve Slovanu. O čtyři roky mladší Plechatý si v minulé sezoně na čas vypracoval ve Spartě místo v základní sestavě, pak z ní ale vypadl.

Čtyřiadvacetiletý Ewerton hostoval v Pardubicích rok a půl. Východočechům nejprve pomohl k historickému postupu do nejvyšší soutěže a poté k senzační sedmé pozici. Ze stejného klubu přišel i Ladislav Mužík, jenž ale poslední sezonu a půl hrál za druholigovou Chrudim.

Do přípravy se po sestupu s Brnem do druhé ligy zapojil i osmnáctiletý útočník Daniel Fila, na něhož Středočeši uplatnili výstupní klauzuli. Z druholigového Prostějova přišli záložník David Jurásek a útočník David Píchal, z Blanska zase brankář Pavel Halouska.

V osmadvacetičlenném kádru nechybí devětatřicetiletý kapitán Marek Matějovský ani bosenský útočník Muris Mešanovič, který od ledna 2020 hostoval v Turecku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Zmrhal z Mladé Boleslavi během utkání s Karvinou.

Patnáctinásobný český reprezentant Zmrhal posílil Středočechy v zimě z druholigové italské Brescie. Nyní by měl odejít ke slovenskému mistrovi Slovanu Bratislava. Kromě něj skončilo hostování rovněž Václavu Drchalovi, Ladislavu Takácsovi, Radimu Řezníkovi, Tomáši Malínskému a Martinu Graiciarovi. Útočník Michal Škoda odešel po konci smlouvy do Českých Budějovic.

V jednání jsou i odchody několika hráčů na hostování, konkrétně brankáře Petra Mikulce (Chrudim), obránce Jakuba Klímy (Hradec Králové) a ofenzivního univerzála Jakuba Fulneka (Bohemians 1905). Do Karviné by měl za bývalým koučem Mladé Boleslavi Jozefem Weberem přestoupit obránce Antonín Křapka.

Svěřenci trenéra Karla Jarolíma absolvují ve středu zátěžové testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. Během přípravy odehrají sedm zápasů. Postupně se utkají s Pardubicemi, Příbramí, Trenčínem, Ústím nad Labem, Chrudimí, Varnsdorfem a Žižkovem.

Nový ligový ročník zahájí jedenáctý celek uplynulé sezony o víkendu 24. a 25. července v Plzni. O domácí stadion se bude dělit s královehradeckým nováčkem.

Reklama