Hlavní obsah

Mladá Boleslav získala další známé jméno, ze Slavie si pořídila Karafiáta

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Dali se přes léto do velkého zbrojení. Fotbalisté Mladé Boleslavi přivedli z mistrovské Slavie na roční hostování s opcí Ondřeje Karafiáta. Středočeši, s nimiž šestadvacetiletý obránce či záložník absolvoval celou letní přípravu, o dohodě informují na svém webu.

Foto: fkmb.cz

Ondřej Karafiát stráví sezonu v Mladé Boleslavi.

Článek

Zkušený defenzivní fotbalista, jenž prošel Spartou, Žižkovem, Českými Budějovicemi, Slavii a Libercem, bude nejbližší ligový ročník hostovat ve městě automobilů.

„Ondřej má již zkušenosti a patří k velmi dobrým fotbalistům. Z jeho působení v Mladé Boleslavi v nové sezoně mám radost vzhledem k tomu, že jsme o něho už dříve stáli, ale jeho příchod k nám se povedl až nyní. Věřím, ze naší defenzivě hodně pomůže," pochvaluje si prezident klubu Josef Dufek.

„Pro Ondru to bude jeho nejdůležitější sezona. Věřím, že v ní naplní svůj nesporný potenciál a bude se mu v Mladé Boleslavi dařit," přidává se hráčův agent Pavel Paska.

V přípravných zápasech nastupoval Karafiát ve stoperské dvojici s Markem Suchým. Rovněž bývalý reprezentační kapitán posílil Středočechy během léta. „Od Máry je co se učit," vítá Karafiát mezinárodně ostříleného parťáka. „Je obrovsky zkušený, něco už ve fotbale prošel, takže to vedle něho pro mě určitě bude škola. Doufám, že se to projeví v celé nejbližší sezóně. Budeme se snažit vzadu hrát s čistým kontem," těší se.

„Po prvních dnech ve mně převládá nadšení z kabiny, nadšení z celého zázemí. Jsem zatím spokojený a myslím si, že i na hřišti to celkově vypadá dobře, takže doufám, že se budeme prát o nejvyšší příčky. Chci být co nejvíce platný pro mužstvo a doufám, že se podaří zrealizovat vysoké týmové cíle," ujišťuje Karafiát.

Karafiát přestoupil z Liberce do Slavie loni v červenci. Na podzim ale za vršovický celek odehrál pouze pět ligových zápasů a jaro strávil na hostování ve Slovanu. V nejvyšší soutěži si připsal 132 startů, v nichž vstřelil tři góly.

Reklama

Související témata: