Hlavní obsah

Mladé pušky pálí ostrými. Hned čtyři talenti si o víkendu připsali své první ligové góly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čistá, ničím nezkažená radost. O vstřelení své první ligové branky všichni malí fotbalisté sní, a ti starší, kterým se tento čin během kariéry povede, na něj zase do konce života vzpomínají. Víkendová utkání 3. kola Fortuna Ligy pak byla svědkem hned čtyř příběhů talentů, kteří oslavili své premiérové trefy v nejvyšší soutěži.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Petr Jaroň z Ostravy a Martin Fillo ze Zlína.

Článek

Sobotní kanonádu mladých pušek načal 20letý křídelník Baníku Ostrava, Petr Jaroň. Ten si vybojoval místo v A-týmu již během minulého ročníku, když v dresu třetiligové rezervy týmu nasázel sedmnáct branek ve dvaceti utkáních. Až do střetnutí se Zlínem, kdy vstřelil druhý gól svého týmu, ale na svoji první ligovou radost čekal.

„Filip Kaloč mi to nahrávkou krásně narýsoval, mně už zbývalo jen propálit brankáře," komentoval skromně své počínání mládežnický reprezentant, který se do statistik zapsal také asistencí na gól Davida Buchty. Baník pod koučem Vrbou tak za výrazného přispění Jaroně poprvé v sezoně zvítězil, Zlín porazil 3:1.

V neděli na odchovance Baníku navázal také stejně starý Nigerijec ve službách pražské Slavie, Moses Usor. Levonohý šikula již po osmi minutách otevřel skóre utkání v Jablonci překrásně zahraným volným kopem, kterým potrestal ruku Surzyna. Ten byl za své počínání navíc i vyloučen. Severočeši se sice právem zlobili, že standardní situace nebyla zahrána z místa přestupku, nebylo jim to ale nic platné. Sešívaní si nakonec z Jablonce odvezli uválčenou výhru 3:2.

Sám Usor se po zápase nezdráhal podělit o svou radost. „Jsem opravdu šťastný. Rád dávám góly, jsem střelec," poznamenal pro klubový web pražského celku 20letý Nigerijec, který už se za Slavii prosadil při výhře 2:0 v domácím zápase 3. předkola Evropské Konferenční Ligy s Panathinaikosem.

Svědky skutečného koncertu mladíků byl pak v souběžně hraném utkání pražský Ďolíček. Vršovický stadion, který slouží jako azyl pro Pardubice, navštívil rozjetý Liberec. Krátce před poločasovým hvizdem na 2:0 pro domácí zvýšil po pěkné individuální akci 21letý stoper Tomáš Vlček, hostující ve městě perníku ze Slavie.

Ihned po zahájení druhé půle ale v dresu Slovanu snížil jeho vrstevník Matyáš Kozák, kterého na sever Čech zapůjčil naopak největší rival „sešívaných.“ Na konečném výsledku se ale již dále nic neměnilo a Východočeši tak mohli slavit po výsledku 2:1 zisk prvních bodů v sezoně.

„Pro mě osobně to byl asi nejlepší zápas v životě. Z první ligové trefy mám samozřejmě radost, daleko důležitější ale je, že jsem pomohl týmu ke třem bodům," poznamenal po utkání Vlček, pro něhož se jednalo o teprve druhou branku v profesionální kariéře. Tu předchozí vstřelil během svého dvouletého hostování v Jihlavě, hrající Fortuna Národní Ligu.

O něco smutnější byl pak samozřejmě Kozák, který stál na straně poražených. „Vstřelený gól v lize je můj splněný dětský sen, bohužel si ale neodvážíme žádné body, takže pro mě má trošku hořkou pachuť," neskrýval své smíšené pocity útočník, který loni nastřílel dvanáct branek v jednadvaceti utkáních za druholigovou sparťanskou rezervu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články