Hlavní obsah

Na Klokany přišlo další udání! Teď už jen čekáme, kdy nás rozeženou z balkonů, zlobí se fanoušci

Praha

Nejdřív se na základě udání pakovali fanoušci z oblíbené tribuny štafle, po další stížnosti policii musel dolů i transparent, který visel několik dnů na zdi Ďolíčku. „Přišla prostě další stížnost," uvedl na Twitteru mluvčí Bohemians 1905 Petr Koukal.

Foto: Robert Neumann

Vzkaz fanoušků Bohemians 1905 z "tribuny štafle" na zdi Ďolíčku.

Článek

Byl to český fenomén. Klokany hnali v době koronavirové fanoušci na štaflích. Získali si také sympatie soupeřů, kteří u Botiče hráli. Když byla tribuna štafle zakázána, zanechali nazlobení příznivci na zdi stadionu vzkaz lidem, kteří jejich způsob fandění oznámili polici. „Udavači všech zemí, vyližte si pr..l," stálo na obřím vzkazu.

Hráči Bohemians1905 se zákazem tribuny štafle nesouhlasili, trenér Luděk Klusáček dokonce po ligovém duelu s Českými Budějovicemi prohlásil, že s textem na transparentu stoprocentně souhlasí.

Ten si další dny žil svým životem. Až do pondělí, kdy musel pryč. „Na žádost policie zmizel vzkaz těm, kteří si stěžovali. Někdo si na něj totiž stěžoval," oznámil Koukal. „Je typicky české, že transparent o udavačích musel být na základě udání stažený," reagovala Lucie Lukáčová, která zelenobílému klubu odmala fandí.

Klokanům teď přišla podpora z řad pražského rivala Sparty. „Tribuna štafle, která ukázala Evropě naši vášeň pro fotbal a zasloužila by si s nadsázkou nominaci na nehmotnou kulturní památku UNESCO, nesmí dál fungovat kvůli stěžovatelům. Těm teď ze sebe bylo tak špatně, že se ani nemohli koukat do zrcadla, které jim nastavil vzkaz na zdi," napsal vedoucí komunikace Sparty Ondřej Kasík. „Teď už jen čekáme, kdy nás rozeženou z balkonů," dodala ironicky Lukáčová.

Reklama