Hlavní obsah

Na konci podzimu bylo všechno špatně. Čeká nás boj o záchranu, uvědomuje si zlínský kapitán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvanáctém místě v minulém ročníku první fotbalové ligy prodloužil ve Zlíně o rok smlouvu s vírou, že tato sezona bude pro moravský klub o něco lepší. Kapitán Ševců Václav Procházka však nyní těžce skousává naprosto nevydařený podzim. Jeho tým figuruje v tabulce nejvyšší soutěže na předposlední příčce pouze s dvoubodovým náskokem na poslední Pardubice.

Foto: fcfastavzlin.cz

Václav Procházka nemohl být s výkony svého týmu spokojen

Článek

„Na jaře nás čeká tuhý boj o záchranu. Musíme si to nastavit v hlavách," ví dobře osmatřicetiletý bývalý reprezentant. Snaží se najít důvody, proč Zlíňané nasbírali v šestnácti podzimních ligových duelech pouhých dvanáct bodů za dvě výhry a šest remíz.

„Zpočátku nás brzdilo zejména neproměňování šancí, avšak naše hra nebyla špatná. Postupně se k tomu ovšem přidávala i nepřesná rozehrávka či chyby v obraně. Hodně nás to sráželo. V posledních utkáních jsme se neměli čeho chytit. Podle toho to na hřišti vypadalo. Konec podzimu nás zastihl v hodně špatném rozpoložení," uznal Procházka.

Po čtyřgólovém debaklu v závěrečném letošním ligovém duelu se Slavií zareagovalo vedení Ševců odvoláním kouče Jelínka. Stalo se tak po zápase, který musel Procházka kvůli čtyřem žlutým kartám vynechat. „Samozřejmě se mně koukalo z hlediště hrozně těžce na to, jak Pražané vedli už po pěti minutách 2:0. Body jsme jim odevzdali skoro zadarmo," mrzí ho.

Jelínkův konec ho přesto trochu překvapil. „Nevěděl jsem, že se jeho pozice řeší, byť výsledky nebyly samozřejmě vůbec dobré," pokrčil rameny.

Fotbalisté Zlína si nezlepšili náladu na závěr podzimu ani v osmifinále MOL Cupu. Před svými fandy podlehli druholigovému Vyškovu 0:1 a s pohárovou soutěží se rozloučili. „Zápas ukázal, v jaké situaci jsme my, a v jaké soupeř. Vyškovští se pohybují na špici druhé ligy a bylo vidět, že se vezou na vítězné vlně. Hrubkou pět minut před koncem utkání jsme udělali tečku za zpackaným podzimem," štve Procházku.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Peter Olayinka ze Slavie, Dominik Simerský, Jan Silný a Marek Hlinka ze Zlína.

Rád by, aby se po příchodu nového trenéra výsledky Ševců na jaře výrazně zlepšily. „Bude to ale samozřejmě záležet hlavně na tom, co ukážeme na hřišti," uvědomuje si. Petra Radu, který je hlavním kandidátem na uvolněné místo, dobře zná. „Vedl mě před lety v Plzni, když jsem jako mladíček přešel z dorostu do prvního mužstva. Je to dobrý motivátor, který umí tým nabudit. Ale těžko se vyjadřovat k něčemu, o čemž nevím, zda nastane. A zřejmě přijdou ze strany vedení i další kroky," očekává také změny v hráčském kádru.

Procházka sází na náročnou zimní přípravu. „Teď jsme všichni smutní. Včetně fanoušků, jejichž rozhořčení chápu. Máme teď prostor si všechno vyhodnotit a trochu se nadechnout. Koncem ledna se už ale liga zase rozběhne a my musíme být dobře nachystaní. Od prvního utkání s Baníkem to bude chtít sbírat pravidelně body nutné k udržení mezi elitou. Především doma jich musíme nahrát mnohem víc než na podzim," předsevzal si.

Reklama

Související témata: