Hlavní obsah

Na liberecké poměry je nás docela dost, pochvaloval si Kozel. Zůstane Tupta?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První trénink na novou sezonu s fotbalisty Liberce absolvovala i trojice hráčů Matěj Chaluš z Malmö, Filip Horský ze Slavie a Luka Kulenovič z Bosny a Hercegoviny. Severočeský klub momentálně o jejich příchodu jedná.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Luboš Kozel na prvním tréninku letní přípravy fotbalistů Slovanu.

Článek

Obránce Chaluš již za Liberec hrál, vloni v únoru však přestoupil do Malmö, kde se neprosadil, stejně tak i letos na jaře na hostování v nizozemském Groningenu. „Matěj s námi začal trénovat. Máme zájem o jeho příchod a věřím, že je to na dobré cestě. Takového lídra, který na hřišti velí a mluví, po odchodu Thea potřebujeme," přiznal liberecký kouč Luboš Kozel

Trénoval i útočník Michael Rabušic, jemuž sice končí v červnu smlouva, ale v jednání je prodloužení kontraktu. „Má chuť pokračovat, svou roli plní velice dobře, takové dva tři hráče bych tady chtěl mít," přiznal Kozel.

Přípravu se Slovanem zahájil i 23letý bosenský útočník Kulenovič. „O něj jsme měli zájem už v zimě. Nicméně tehdy měl nějaké zdravotní problémy, takže se jeho příchod oddálil a věřím, že teď se jeho příchod dotáhne," dodal Kozel, který na tréninku přivítal i dalšího hosta ze Slavie Horského, který v uplynulé sezoně hrál za druholigovou Vlašim. Pokračovat by měl i Filip Prebsl ze Slavie a Dominik Plechatý ze Sparty.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Kristian Michal a trenér Luboš Kozel na prvním tréninku letní přípravy fotbalistů Slovanu.

„Na liberecké poměry je nás tady docela dost. Plno věcí se podařilo udělat ještě před začátkem přípravy, za což je trenér vždycky rád," zmínil Kozel uplatnění opce na jarní opory Olatunjiho a Tuptu. Jenže o druhého jmenovaného má podle informací Sport.cz zájem mistrovská Sparta.

„Věřím, že opce se uplatnily, aby tu byli a pro Slovan ještě něco odvedli. Jsem za to rád, oba ukázali, že týmu mají co dát. Ale pokud na ně samozřejmě přijde nějaká nabídka, řešit se to bude a je to otázka jednání," pověděl Kozel. Momentálně je Tupta se slovenskou reprezentací, chyběli i zahraniční hráči, kteří kvůli cestování mají delší dovolenou. „Kompletní bychom měli být v pondělí," řekl kouč Liberce.

Severočeši se již musí obejít bez kapitána Thea Gebre Selassie, jenž na začátku června oznámil ukončení kariéry profesionálního fotbalisty. „Chybět nám bude. Ještě má na to, aby mohl hrát, ale takové je jeho rozhodnutí a musíme ho respektovat. Věděli jsme to během jara, když se zranil. Mrzelo mě, že se už nestihne vrátit na hřiště. Ovšem dneska tu byl a říkal, že by si přišel zatrénovat. Třeba ho to ještě chytne tak, že ho přemluvíme," uzavřel Kozel s úsměvem. Realizační tým nově doplní kouč béčka Josef Petřík mladší, který nahradí odcházejícího asistenta Ivana Kopeckého.

  1 : 2 Slovácko - Slavia 1 : 2 dohráno
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  Teplice - Hradec Králové dnes 15 : 00
20240519T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice
Hradec Králové
  Pardubice - Karviná dnes 17 : 00
20240519T17 : 00:00+0200
Pardubice vs. Karviná
Pardubice vs. Karviná
Pardubice
Karviná
  Č. Budějovice - Jablonec dnes 17 : 00
20240519T17 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice
Jablonec
  Zlín - Bohemians dnes 17 : 00
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.