Hlavní obsah

Naděje na titul mizí. Jediný lék jsou tři výhry, tvrdí Trpišovský. Cítí, že Slavia potřebuje zlepšit souboje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Titul je po porážce 2:3 na Spartě pro fotbalovou Slavií utopií, na rivala z Letné ztrácí tři kola před koncem nadstavby pět bodů. „Cítím velké zklamání a naštvání. Bodový rozdíl je velký. Nic samozřejmě nevzdáváme, ale umíme počítat,“ povzdechl si kapitán sešívaných Tomáš Holeš.

Jediný lék jsou tři výhry, říká po prohře v derby Jindřich Trpišovský. Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Bylo jasné, že derby o titulu hodně napoví. Nakonec po něm vládne konstelace, která mistrovskou tajenku rozřešuje nejvíc. Sparta je v pětibodovém trháku a v zápasech s Bohemians, na Slovácku a s Plzní potřebuje k definitivnímu otevírání šampaňského uhrát čtyři body. Slavii čekají duely s Plzní, v Olomouci a se Slováckem. „Můžeme se soustředit jen na to, abychom uhráli devět bodů. Čekají nás dobré zápasy. Musíme se z toho (porážky v derby) oklepat a jediným lékem je vyhrát zbylá tři utkání," přemítal slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

„Motivaci určitě najdeme. Hrajeme dvakrát doma před našimi fanoušky. Chceme předvádět dobrou hru, aby se lidé bavili. Chceme zbylá utkání vyhrát a podat co nejlepší výkon. Chceme ligu důstojně zakončit. Dokud to bude matematicky možné, jedeme dál. Čeká nás Plzeň, to bude další super zápas. Motivaci hledat nemusíme, ta bude," přidal na stejné téma Holeš.

Bohužel jsme první inkasovali a to byl ten problém, ví Ivan Schranz. Penalta? PřísnáVideo: Sport.cz

Sešívaní zpětně pocítili bolest z některých jarních zápasů. Remizovali například v Teplicích, Liberci, Mladé Boleslavi nebo doma s Hradcem Králové. Prohráli v Českých Budějovicích. „Zápasů, které jsme ztratili v posledních minutách nebo po nevýrazném výkonu i proti slabším soupeřům, bylo na jaře hodně. Prohospodařili jsme hodně bodů, do téhle pozice jsme se vůbec nemuseli dostat. Cítil jsem z týmu v závěru ligy velkou sílu a odhodlání titul udělat. Mrzí to hodně," přiznal Holeš.

Trpišovský upozornil na problémy, které sešívané provázely. „Každý tým má své přednosti a nedostatky. Víme, že soubojová stránka není v našem případě silná. Ztráceli jsme v těch typech zápasů, kdy byla spousta těchto situací. Potřebujeme tuhle věc zlepšit, víme o tom. Dostávali jsme zbytečné góly v nastavení, v Liberci, tady předtím na 3:3 a nyní také. Ty situace vznikají po nákopech," vypočetl slávistický kouč. Sešívaní mívali problémy, když proti nim soupeři přitvrdili a hluboko bránili. I Sparta se v sobotním utkání hodně stáhla.

V sezoně se odehrála čtyři derby mezi pražskými rivaly. Slavia vyhrála doma na podzim 4:0, opanovala finále poháru na Letné (2:0), v jarní ligové odvetě na Spartě se hrálo 3:3. Jde zvládnout všechna čtyři derby v jedné sezoně?

Zbytečný skluz, ale Ogbua podržíme, nic mu vyčítat nebudeme, zní ze SlavieVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

„Určitě to chcete. Jedna věc je výkon, druhá výsledek. Měli jsme čtyři derby, ve třech jsme byli výsledkově úspěšní. Myslím, že výkon od nás byl dobrý ve všech zápasech, byli jsme hodně produktivní. Ale dostali jsme góly ze standardek, dali jsme si vlastní branku, dvakrát jsme inkasovali v nastavení. S projevem a výkonem týmu jsem ale spokojený," uvedl Trpišovský.

Reklama