Hlavní obsah

Náhrada místo Admiry. Bílí sparťani porazili soupeře stejné krve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpečetěno. Modří prohráli, takže platí do týmové kasy. Fotbalisté pražské Sparty mají za sebou netradiční první zápas na soustředění ve Španělsku. Původně se měli ve středu v Marbelle utkat s rakouskou Admirou. Jenže soupeř duel den předem zrušil. Letenským tak nezbylo, než se rozdělit na dva týmy a nastoupit proti sobě. Na hřišti se vystřídalo celkem 26 hráčů. Bílí porazili Modré 3:1. O branky vítězů se postarali Haraslín, Krejčí mladší z penalty a Juliš. Za modré se trefil Sejk.

Foto: sparta.cz

Bílí se radují, v rámci sparťanské kabiny získali prestižní skalp.

Článek

Dostal na starosti tým v bílých dresech. Postupem času měl ovšem zmatek v duši.

„Během utkání jsem se přistihl, že sleduji všechny a nesoustředím se jen na ‚svůj' tým. Tým byl samozřejmě nás všech celý. Bylo to ale samozřejmě specifické," usmívá se asistent trenéra Luboš Loučka v rozhovoru pro klubovou televizi.

O výsledek až tolik nešlo. Úvodní složení týmů vypadalo takto:

Modří: Heča - Wiesner, Čelůstka, Hancko, Höjer - Pešek, Dočkal, Pavelka, Hložek, Krejčí starší - Čvančara.

Bílí: Holec - Gabriel, Panák, Vitík, Suchomel - Minčev, Sáček, Krejčí mladší, Karabec, Haraslín - Pulkrab.

Sparta si v přípravě poradila s Chrudimí 5:0. Trefil se i nováček v sestavě Tomáš ČvančaraVideo: Sport.cz

„Bylo to vyhecovanější než normální tréninkové zápasy. Máme dvoufázové tréninky a ke konci už síly trochu docházely. My jsme na konci odskočili, jinak byl zápas vyrovnaný," hodnotí Ladislav Krejčí mladší.

„Oba týmy hrály podle toho, co nacvičujeme, takže jsme se nedokázali moc překvapit," dodává.

„Utkání ukázalo, že máme velmi dobrý, široký kádr. Všichni hráči odvedli dobré výkony. Po nepříjemnosti, kdy byl zrušen přípravný zápas s Admirou, mělo i kondiční parametr, který jsme chtěli. Nikdo se nezranil. Myslím si, že budeme s utkáním spokojení," říká Loučka.

Za mužstvem už do Marbelly dorazil také brankář Nita, který se zranil ještě v Praze na posledním tréninku před odletem.

Reklama