Hlavní obsah

Naladili jsme se na derby, raduje se Birmančevič. Sparta dobyla i neoblíbené Slovácko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychle odložit pohárovou euforii a soustředit se na venkovní ligový výjezd. Fotbalisté pražské Sparty nedělní úkol splnili a na Slovácku zvítězili 3:1. Před nedělním derby na Letné si v ligové tabulce udrželi čtyřbodový náskok na druhou Slavii. Oba rivalové se ještě ve středu nejprve utkají ve čtvrtfinále MOL Cupu. Vítězný gól a asistenci si připsal Veljko Birmančevič. „Dobře jsme se naladili na derby. Jsme silní, bude těžké nás porážet,“ kvituje srbský muž zápasu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Veljko Birmančevič ze Sparty se na Slovácku raduje z gólu.

Článek

Letenští ve čtvrtek porazili v domácí odvetě Galatasaray Istanbul 4:1 a postoupili do osmifinále Evropské ligy. V pátek jim los pro ně přisoudil slavný Liverpool.

Srbský křídelník byl pro nedělní duel čerstvý, v odvetě nemohl hrát kvůli stopce za žluté karty.

„Bylo pro mě těžké sedět ve čtvrtek jen na tribuně a sledovat velký pohárový zápas. Na Slovácku jsme se v prvním poločase dost trápili, po přestávce už se ukázala naše mistrovská mentalita,“ líčí Veljko Birmančevič pro O2 TV Sport.

Uherské Hradiště přitom není pro Spartu oblíbenou štací. V lize na Slovácku třikrát po sobě v předchozích utkáních nezvítězila. Poslední dva duely v nejvyšší soutěži tam skončily remízou. Pražané tam naposledy uspěli v prosinci 2020, když o výhře 2:1 až v 84. minutě rozhodl David Pavelka.

Birmančevič a spol. mindrák zlomili. „Říkali mi, že se tady Spartě hraje vždycky těžko. Dal jsem gól a přidal asistenci, takže pro mě dobrý zápas. Teď už se můžeme soustředit na dvě derby se Slavií.“

Trenér Brian Priske proti čtvrtečnímu pohárovému utkání s Galatasarayem udělal osm změn. V základní sestavě zůstali jen brankář Vindahl, stoper Vitík a křídelník Wiesner. Místo Kuchty a Haraslína tak vedle Birmančeviče nastoupili Tuci a Karabec.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Veljko Birmančevič ze Sparty a Michal Trávník ze Slovácka.

„Tuci přišel v zimě, ale rychle se adaptuje. Ve Spartě musí být každý hráč připravený za ni hrát. Nebyl problém si na nové složení útoku zvyknout,“ ujišťuje Birmančevič. S celkovou bilancí 7+9 je nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Po utkání si vysloužil cenu za muže zápasu. „Znovu zahrál výtečně, je stále v optimální formě. K vítězství však bylo třeba více skvělých individuálních výkonů - a k vidění jich bylo opravdu několik. Musím dát hráčům velký kredit. Nakonec bylo velice jednoduché přepnout se z Evropy do ligy,“ chválí kouč Priske.

Sparta pokračuje na vítězné vlně. Již devět kol po sobě triumfovala a prohrála jediný z 22 zápasů této ligové sezony.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava zítra 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.