Hlavní obsah

Náš gólman měl dobře postavenou branku, libuje si výhře kouč Páník

Zlín

Po bezbrankové plichtě s Bohemians 1905 druhý ligový zápas v řadě na svém hřišti zvládli. Fotbalisté Zlína si připsali jasnou výhru 3:0 nad Českými Budějovicemi a trenér ševců Bohumil Páník netají s tříbodovým ziskem značnou spokojenost.

Foto: twitter:@footballzlin, Twitter

Trenér fotbalistů Zlína Bohumil Páník.

Článek

Čím jste Dynamo přehráli?

Věděli jsme, že nás čeká nepříjemný soupeř, jemuž se ale poslední dobou přestalo dařit. Tušili jsme, že o to víc budou chtít Jihočeši u nás uspět. V prvním poločase si vytvořili dvě či tři nebezpečné situace v naší šestnáctce, avšak žádnou z nich nedohráli. Náš gólman Dostál měl dobře postavenou branku. Nám to tam naopak napadalo. Důležitý byl hlavně Potočného vedoucí gól v závěru úvodní půlhodiny, nasměroval nás k výhře.

S jeho výkonem můžete být spokojený, že?

Rozhodně. Zdá se, že Roman po příchodu na hostování z Baníku u nás nabírá postupně sebedůvěru. Což je dobré pro něj, a pochopitelně i pro naše mužstvo.

Také další vaši ofenzivní hráči si vedli mnohem líp než proti Bohemians...

Je to tak. Probudili se, a notně přidali na aktivitě. Sami dobře věděli, že v zápase s Pražany nebyli příliš nebezpeční.

Předvedli jste proti Českým Budějovicím nejlepší výkon v sezoně?

Výsledkově ano. Ale výborně jsme hráli třeba i proti Pardubicím, avšak nepovedlo se nám vstřelit gól. Velmi dobře jsme si počínali také v Liberci, ale vyšli jsme tam úplně bodově naprázdno. V utkání s Budějovicemi jsme k solidnímu výkonu přidali bonus v podobě vysoké produktivity. Góly ocení fanoušci, a jsme za ně samozřejmě moc rádi i my.

Od vítězné dohrávky s Mladou Boleslaví se vám začalo dařit. O záchraně už nepochybujete?

Přiznám se, že se pořád dívám v tabulce víc dolů než nahoru. Momentálně se vezeme na solidní vlně a uděláme maximum, abychom se na ní udrželi co nejdéle. Jenže fotbal bývá ošidný, po příznivém období může záhy přijít mnohem horší. Takže zatím rozhodně nic neslavíme, vždyť ve zbývajících jedenácti ligových kolech je ve hře ještě třiatřicet bodů.

Kvůli odloženému utkání s Plzní, která je v karanténě, se vám teď pořádně protáhne reprezentační pauza...

Taková je současná realita, s tím nic nenaděláme. Abychom nevyšli z tempa, chystáme se naplánovat si v ní dva přípravné zápasy.

Reklama