Hlavní obsah

Nasadil pásku a Dynamo spasil. Od začátku bylo vidět, kdo si jde za výhrou, hlásil Čavoš

České Budějovice

Oblohu nad Střeleckým ostrovem zahalila těsně před výkopem černá mračna a občasný déšť nakonec přinesl štěstí fotbalistům Českých Budějovic. Jedním z hlavních hrdinů odpoledne se přitom stal Patrik Čavoš, jenž krátce po pauze rozsekl nerozhodný stav a nasměroval domácí k cennému triumfu 2:0 nad Olomoucí.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Patrik Čavoš z Českých Budějovic, Lukáš Juliš z Olomouce a českobudějovický Maksym Talověrov.

Článek

„Splnili jsme to, s čím jsme na hřiště šli, tedy předvedli poctivý výkon. Chtěli jsme sbírat odražené míče, hrát kompaktně, chodit do brejků a mít co nejvíc střel na bránu. Sice jich v první půli moc nebylo, ale tlak tam byl a soupeře jsme krom pár standardek k ničemu nepustili," hřálo po vítězství 25letého záložníka, jehož jméno opěvovala hrstka domácích kotelníků, kteří se znovu vešli do povoleného limitu 300 osob na stadionu.

Čavoš si gólovou radost užil potřetí v probíhající ligové sezoně. Přitom měla i pikantní příchuť. Místo distancovaného Sivoka totiž nasadil na rukáv kapitánskou pásku a role se zhostil na výbornou. „Pravým lídrem kabiny je ale Sivy. Větší zodpovědnost jsem necítil, tímhle zápasem jsme žili úplně všichni. Každý si řekl svoje, měl jsem to lehčí. Věděli jsme, o co hrajeme," ujišťoval alternující kapitán.

I jeho zásluhou Dynamo po čtyřech porážkách konečně zažilo slastný pocit z výhry, kterou ještě v závěru stvrdil po závaru před bránou ranou Kladrubský. „Série porážek se na nás nepodepsala. Spíš nás vybičovala, že jsme se ještě víc hecli, abychom to konečně zlomili. Od začátku bylo vidět, kdo si jde za vítězstvím," těší Čavoše.

Trenér David Horejš provedl řadu korekcí v sestavě, po zranění poprvé vyběhl na trávník Mršič, na stoperu nastoupil Talovierov a Jihočeši se díky tříbodovému zisku dotáhli na dostřel první šestky. „Jsem rád, že jsme sérii prolomili. Měli jsme větší vůli než soupeř. Vítězství má pro nás cenu zlata," radoval se kouč Dynama. Zatímco v domácí kabině vládla skvělá nálada, o kousek dál panovaly chmury. Sigma byla v koncovce bezzubá, za celý zápas nevyslala přímou střelu na branku a klesla v tabulce na jedenáctou příčku.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava