Hlavní obsah

Naštvaný Horejš: Vymýšlíme kraviny! Myslel jsem si, že jsem mistr světa, kál se záložník Jablonce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vstřelil Plzni na jejím stadionu dva góly, přesto byl fotbalový záložník Jablonce Matěj Polidar po sobotním ligovém zápase zklamaný. Vyčítá si situaci, po které vstřelila Viktoria vyrovnávací gól na 2:2 a dostala se do zpátky do zápasu, který nakonec vyhrála 3:2.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jablonecká radost na hřišti Viktorie Plzeň během utkání nejvyšší soutěže.

Článek

„Situaci jsem nevyřešil dobře, pokazil jsem to. Chyba přebíjí moje dva góly," sypal si Polidar popel na hlavu. Za stavu 2:1 pro Jablonec namísto jednoduchého řešení zvolili efektní patičku, míče se zmocnil Holík a po jeho centru plzeňský útočník Matěj Vydra vyrovnal na 2:2.

„Dal jsem dva góly, asi jsem si myslel, že jsem mistr světa, a že mi vyjde všechno. Teď mě to moc mrzí," litoval Polidar. „Tohle si nemůžeme dovolit. Míč musí letět do bezpečí, ne ho hrát patou na naší polovině," zlobil se na záložníka trenér David Horejš.

Jeho tým po přestávce dvěma brankami Polidara utkání otočil. První záložník docílil z trestného kopu, před druhou obehrál střídajícího Kopice a prostřelil Staňka. Jenže hosté nakonec nezískali ani bod.

„Dali jsme dva góly, což je velké pozitivum. Ale jsem zklamný z kravin, kvůli kterým jsme dovolili Plzni výsledek otočit. Věřím, že se poučíme a příště se tohle nebude opakovat," dodal kouč Jablonce.

Severočeši předvedli dva rozdílné poločasy. V první se pouze bránili, po přestávce se významně zvedli. „První poločas byl z naší strany nervózní. Kazili jsme, ztrátami jsme to domácím ulehčili. Dostávali jsme se sami pod tlak. O půli jsem na kluky apeloval, aby se zklidnili. Podali potom skvělý výkon, přispěli k výbornému fotbalu. Měli jsme Plzeň na lopatkách, ale nebyli jsme v defenzivě pokorní a utkání jsme ztratili," uvedl Horejš, který vyzdvihl 41letého Tomáše Hübschmana.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Trenér Jablonce David Horejš.

Kapitán Severočechů zvládl během týdne odehrát výtečně tři náročné duely.„Je neuvěřitelné, co zvládá. Doufám, že vydrží do konce sezony. Máme na marodce Housku i Kratochvíla, jiné střední záložníky nemáme," podotkl Horejš.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.