Hlavní obsah

Naštvaný Svědík: Jurečka že se pere o korunu střelců? Měl by se rvát hlavně na hřišti!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Jeho tým odehrál na první pohled v Plzni solidní zápas. I přes porážku 1:3 si fotbalisté Slovácka vypracovali čtyři tutovky, ve druhém poločase Viktorii v několikaminutové pasáži zatlačili. Trenér Martin Svědík byl však po utkání pořádně nazlobený. Především na své útočné eso, čtrnáctigólového útočníka Václava Jurečku, který vyšel naprázdno.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Rigino Cicilia ze Slovácka proměňuje penaltu proti Plzni.

Článek

Jurečka sváděl v Doosan Areně přímý souboj s domácím útočníkem Beauguelem o korunu krále střelců. Prohrál s ním 0:2. Beauguel se díky dvěma zásahům dostal o gól před Jurečku, má nyní na kontě 15 branek.

„Vašek se pere o korunu střelců, měl by se ale rvát především na hřišti. Čekám od něj daleko víc, že bude pracovat víc pro tým," zlobil se Svědík, kterému se nepozdávaly ani výkony dalších ofenzívních hráčů Cecilii a Holzera. „Nebyli dostatečně aktivní. Zkrátka, náš výkon se mi vůbec nelíbil, byli jsme málo odvážní. Někteří měli až přílišný respekt, schovávali se před balonem. Jakoby přijeli utkání jen odehrát. Takový výkon nechci vidět," dodal Svědík.

Jeho mužstvo inkasovalo zkraje zápasu po standardní situaci, při které hlavičkoval Beauguel zcela sám.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva brankář Filip Nguyen ze Slovácka a Jhon Mosquera z Plzně.

„Předvedli jsme katastrofální vstup, byli jsme nekoncentrovaní. Z toho pramenil faul a gól ze standardky. Cicilia se zachoval nezodpovědně. Když se mu daří, daří se i mužstvu. Pokud ne, je tomu bohužel naopak. Jako teď v Plzni," kroutil hlavou Svědík. Slovácko sice srovnalo díky proměněné penaltě Cicilii, vzápětí ale inkasovalo podruhé, kdy se trefil zblízka Sýkora.

„Další naše nezodpovědnost, Sýkora byl úplně volný. Rozhoduje se v šestnáctkách, tam byla jasně lepší Plzeň," podotkl kouč Slovácka, které prohrálo s Plzní v této sezoně i potřetí (předtím 1:2, 1:2).

Doplatilo na mizernou produktivitu. Vypracovalo si možná víc šancí než domácí, v cestě mu stál ale vynikající brankář Staněk. „Když se podíváme na Plzeň, která měla dvě šance plus penaltu a dala tři góly...My jsme svoje příležitosti prostě neproměnili. Staněk byl ale skvělý. S Beauguelem nejlepší na hřišti," uznal Svědík, jehož tým kromě boje o čtvrté místo v lize čeká finále MOL Cupu (4. května se Spartou).

Reklama

Související témata: