Hlavní obsah

Návrat vyšel, Traoré trápil Slavii hlavně v soubojích. Trpišovský ho chválil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve známém místě se cítil dobře. Záložník fotbalové Plzně Ibrahim Traoré při návratu do Edenu ve šlágru proti Slavii prokázal, že je hráčem pro velké zápasy. Nastoupil v základní sestavě Západočechů, ve středu zálohy odvedl výbornou práci a pomohl k výhře 2:1. „Potvrdil, že je to pořád nadstandardní hráč na vysokém levelu,“ uznal trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý hráč Slavie, aktuálně už hráč Viktorie Plzeň Ibrahim Traore.

Článek

Při společné fotce před zápasem se Traoré vřele pozdravil s šéfem Slavie Jaroslavem Tvrdíkem. Na hřišti ale pětatřicetiletý pracant klubu, kde prožil úspěšných pět a do kterého se v budoucnu dost možná vrátí v nové roli, nic nedaroval.

Traoré vládl ve středu hřiště, zvládal osobní souboje, při nichž uplatňoval svou sílu i zkušenosti. V tom vynikal. Dobře se na place orientoval, ve 24. minutě se dostal po výkopu brankáře Jindřicha Staňka a prodloužení od Tomáše Chorého do solidní palebné pozice. Střílel vedle.

Erik Jirka sestřelil dvěma góly Slavii. Jsem rád, že mi trenér dává šanci a můžu mu to tak splatit. Video: Sport.cz

S nikým se namazal, v 31. minutě narazil do Christose Zafeirise, v 51. minutě dostal žlutou kartu za faul na Mojmíra Chytila, který ho obíhal. Působil sebevědomě, podal velmi dobrý výkon, byl hodně ve hře.

„Pomohlo mu i to, že zná principy a zákonitosti hry Slavie. Myslím, že zapadl do výborného výkonu celého týmu, protože Plzeň předčila Slavii. V organizaci, bezpečné hře, a to zejména ve druhém poločase,“ zmínil zkušený trenér Vlastimil Palička.

„Ibra potvrdil to, co všichni víme. Umí hrát tyhle velké zápasy, je v tom silný, vyžívá se v tom, ukazoval to tady několik let. Hlavně jeho mentální schopnosti a vyhrané míče by se nám hodily. Pomáhá týmu zkušeností a čtením hry, u prvního gólu rychle rozehrál standardku a rychle otočil hru, čímž vznikla celá ta situace. Je to zkušený hráč,“ vycítil Trpišovský.

Erik Jirka ukázal, proč jsme o něj v létě stáli, říká Jindřich Trpišovský. Ve druhé půli jsme ztratili svoji tvář. Video: Sport.cz

Hodila by se tedy Slavii mentální odolnost Traorého? „Určitě ano. Myslím, že Slavii chyběl Tomáš Holeš, který představuje takovou klidnou a spolehlivou sílu. Také si myslím, že neustálé točení sestavou Slavii v tomhle utkání neprospělo, neměla tak kvalitní součinnost zejména v defenzivě,“ vyjmenoval Palička.

Reklama