Hlavní obsah

Nebál jsem se, že mě Chorý obere o místo, vtipkoval stoper Pernica. Těší ho, že se Plzeň dotáhla na Slavii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Po dvouzápasovém trestu za vyloučení na Slavii se vrátil do sestavy Plzně a premiérovým gólem v sezoně odstartoval šestigólovou sobotní destrukci Bohemians 1905 (6:0). Stopera Luďka Pernicu navíc těší, že se Viktoria po čtyřech zápasech vrátila na vítěznou vlnu. „Mám také radost, že jsme se dotáhli na špici," liboval si.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský fotbalista Luděk Pernica (vpravo) slaví se spoluhráčem Jhonem Mosquerou gól proti Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Před utkáním prý z legrace tipoval výhru čtyři nula. „Dva gól jsou nad plán. Jsme spokojeni, šest nula nikdo nečekal," radoval se Pernica, který poslední dvě utkání nuceně stál kvůli červené kartě z říjnového divokého šlágru v Edenu (porážka 0:2). Pod sprchy šel za faul rovnou, stejně jako Řezník. V závěru šel ven po druhé žluté i třetí Plzeňák Mosquera. O to víc byl Pernica natěšený.

„Nesouhlasil jsem, že jsem dostal rovnou červenou, ani s tím, jak rozhodla disciplinární komise. Nečekal jsem dva zápasy natvrdo. Bohužel vyšly špatně, nehrál jsem skoro měsíc, byla reprezentační pauza. Hodně jsem se na utkání s Bohemkou těšil," prohlásil 31letý obránce.

„Poslední zápasy nám nevyšly výsledkově, potřebovali jsme se zase chytit. Takovou výhru jsme potřebovali i před důležitým utkáním na Slovácku. Je potěšující, že proti Bohemce se prosadilo střelecky šest různých hráčů. Mezi nimi ti, kteří se dlouho netrefili. Jsem také rád, že jsme už skoro kompletní, vrátili se hráči po trestu."
Michal Bílek, trenér Plzně

Plzeň měla poslední zápas v Ostravě k dispozici jediného stopera, k Hejdovi postavil kouč Bílek útočníka Chorého. „Nebál jsem se, že mě připraví Choras o místo," vtipkoval Pernica. „Koukal jsem na zápas v televizi, nemohl jsem mu nijak pomoct. Ale zvládnul to dobře," dodal plzeňský stoper, který má nyní na kontě 19 gólů v české lize. Jeho parťák ze středu obrany Hejda o jeden víc. Má motivaci ho dohnat?

„Před zápasem jsem na gól myslel, nakonec jsem dal vlastně vítězný. Myslím, že devatenáct branek na stopera je dobrý. Ale že bych si dával nějakou metu, to vůbec. Jsme na hřišti s Hejdisem od toho, aby fungovala defenziva. Ale je vidět, že gól dát umíme, což je pro nás plus," těší Pernicu, který se prosadil hlavou na zadní tyči po centru Čermáka.

Za týden čeká Viktorii přímý střet o druhou příčku na půdě Slovácka, které trestuhodně přišlo o výhru v Českých Budějovicích (2:3). Tři góly inkasovalo v početní výhodě. „Vedli o dva góly, Budějky dostaly červenou. Viděl jsem to už jako hotové. Tohle si myslelo asi i Slovácko. Pro nás jen dobře, že ztratilo. V neděli to bude kdo s koho," pronesl Pernica, jehož tvář zdobí tradičně celý listopad hustý knír.

Aktivně se zapojuje do charitativní akce Movember. Jejím účelem je získání finančních prostředků a zároveň zvyšování povědomí o mužských onemocněních, jakými jsou rakovina varlat a rakovina prostaty. „Držím tento zvyk už sedmý rok. Těším se ale, až se ve středu oholím," smál se Pernica.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice