Hlavní obsah

Nedokážu si náš výkon vysvětlit, omlouval se Mucha za Slovácko

Karviná

Najít na utkání se Slováckem nějaké plus bylo pro trenéra Karviné Josefa Muchu velmi obtížné. Jeho tým selhal herně i střelecky a získaný bod za remízu 0:0 byl podle Muchy výhrou. „Tenhle bod jsme bohužel získali, protože jsme byli Slovácku slabým soupeřem,“ hodnotil domácí duel Mucha. „V první půli jsme měli jednu střelu vedle a jednou jsme trefili břevno. Ve druhém poločase jsme branku soupeře ani neohrozili. Musím se všem divákům za náš výkon omluvit,“ hlesl Mucha.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Karviné Josef Mucha.

Článek

Utkání sledoval v Karviné téměř vyprodaný stadión. Do ochozů diváky přilákalo příjemné jarní počasí i karvinská série osmi utkání bez porážky. V neděli ale na svůj tým pískali. „Vázla nám kombinace, poztráceli jsme spoustu míčů. Čekal jsem lepší výkon," vykládal Mucha, který hráčům před utkáním naordinoval hru s aktivním napadáním soupeře. Té se ale nedočkal. „Když už jsme získali míč, byli jsme nepřesní a nedokázali jsme si přihrát. Vůbec jsme se nedostali do koncovky, nezískali žádnou standartní situaci," upozornil Mucha.

Podobně mdlým dojmem působili Karvinští už minulý týden v Brně, kde také remizovali 0:0. „Ani tam jsem nebyl spokojený, ale nyní to bylo ještě horší. Nedokážu si ten výkon vysvětlil. V týdnu jsem necítil, že bychom měli takhle hrát. Něco jsme cvičili, ale vůbec jsme to na hřiště nepřenesli. Těžko se s tím srovnávám," přiznal Mucha.

Po pěti remízách čeká nyní devátou Karvinou utkání na Slavii. „Dva zápasy jsme nedali gól, ale věřím, že bychom se proti silnějšímu soupeři mohli zase nastartovat," přemítal karvinský trenér. „Vepředu nám to teď skřípe, ale plusem je, že obranná čtyřka, včetně gólmana, funguje," dodal Mucha.

Reklama

Související témata: