Hlavní obsah

Nejhorší poločas, byla komedie, co jsme předváděli! Weber těžce nese budějovické K.O.

Kdyby kouč Jozef Weber mohl, zřejmě by na trávník hodil ručník a své hráče ze hřiště odvolal. Fotbalisté Mladé Boleslavi se totiž v prvním poločase páteční předehrávky 21. kola první ligy ocitli v těžké defenzívě. Jen sledovali, jak si českobudějovické Dynamo vytváří jednu šanci za druhou a raduje se ze tří gólů. Středočeši, oproti podzimu oslabení o několik klíčových opor (Komličenko, Mešanovič, Bucha, Matějovský), vstoupili do jara porážkou 0:3.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Antonín Křapka z Boleslavi, Patrik Brandner, Petr Javorek a Tomáš Sivok, všichni z Českých Budějovic.

Článek
Fotogalerie

„Byl to nejhorší poločas za dobu, co jsem v Boleslavi. Že jsme v prvních čtrnácti minutách drželi remízu? Taková šmrdlaná z naší strany nebyla určitě vyrovnaná hra. Domácí byli ve všem lepší, zaslouženě vyhráli," zlobil se Weber v pozápasovém rozhovoru pro ČT sport.

Ovšem ruku na srdce, ani ve fotbale se zázraky nedějí. Vzhledem k obrovskému oslabení a dvěma příchodům „last minute" (plzeňský Janošek a slávista Zelený se připojili k týmu těsně před utkáním), dal se podobný scénář přece jen očekávat.

Středočeši byli nesourodí, nekompaktní. Navíc propadali při standardních situacích. Jen díky brankáři Šedovi a špatné koncovce soupeře inkasovali pouze z jedné - po rohovém zvyšoval na 3:0 Schranz. Předtím se trefili Čavoš a Havelka.

„Je jedno, jestli máte osobní nebo kombinované bránění. Sivok vyskočí, nikdo se s ním nechytne... Pak nemáte šanci. Byla až komedie, co jsme při standardkách předváděli. Budějovičtí do toho šli agresivněji, z každého rohu jsme mohli dostat gól," povzdechl si Weber. Na utkání z pohledu Boleslavi našel jedinou pozitivní věc. A sice, že čerstvé posily měly příležitost zvyknout si na nové spoluhráče a navnímat boleslavský způsob hry.

Zatímco pro Webera bylo sestavení základní jedenáctku velkým problémem, domácí kouč David Horejš měl zcela opačné starosti. Vždyť zkušení borci Kladrubský s Táborským se mu nevešli ani na lavičku.

„Samozřejmě, nebylo snadné oběma říct, že se nedostanou ani do nominace na zápas. Ale mluvil jsem s nimi individuálně a situaci jim vysvětlil. Každopádně jsme rádi, že jsme jaro zahájili vítězně, navíc po výborném výkonu. První půle byla možná nejlepší za mého působení v Budějovicích," radoval se Horejš, pod nímž nováček válí i sbírá body. Nyní jich má stejně jako pražská Sparta.

Reklama